Δοκιμάστε αυτή την λαχταριστή σπιτική πίτσα και σίγουρα θα αφήσετε όποια άλλη συνταγή φτιάχνατε μέχρι τώρα. Είναι μοναδική, με τέλια γεύση, λεπτή ζύμη, κρατάει όταν ψηθεί και δεν σπάει, εύκολη στην παρασκευή της, μοναδική ! ! !
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : 4 πίτσες διαμέτρου 30 εκ. περίπου.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 2 ώρες, Ψήσιμο 6΄με 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ♕ ♕ ♕ ♕ ♕
Υλικά που θα χρειαστείς...
- 700 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 8 γραμμάρια στιγμιαία μαγιά (1 φακελάκι)
- 1½ κ.γ. ζάχαρη (22 γραμμάρια)
- 2½ κ.γ. κοφτά αλάτι (12 γραμμάρια)
- 1 κοφτή κ.σ ξερό βασιλικό
- 1 κ.γ δυόσμο, ρίγανη (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (40 ml)
- 430 ml χλιαρό νερό
...για την γέμιση
- 3 συσκευασίες (4 τυριά)
- 1 Βαζάκι έτοιμη σάλτσα Barilla Basilico
- 4 φέτες μπέικον
Διαδικασία...
...για την Βάση
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βασιλικό, το δυόσμο με την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά.
- Κάνουμε μία λακκούβα στην μέση του μίγματος και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε με το γάντζο όλα τα υλικά (σε μέτρια ταχύτητα για 10΄περίπου) μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει μία ομοιόμορφη λεία ζύμη.
- Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο (Αν κολλάει στα χέρια μας αλευρώνουμε ελαφρός) και την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια στο πάγκο μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα κομμάτια και σχηματίζουμε ομοιόμορφες μπάλες
- Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα λαδωμένο ταψί σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστεί το μέγεθός τους και τις αφήνουμε σε ένα μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για 2 περίπου ώρες (εγώ το ταψί με τις μπάλες της ζύμης το βάζω μέσα στο φούρνο).
- Μετά τις δύο ώρες αναμονής παίρνετε μία μία τις φουσκωμένες μπάλες τις ζύμης, τις τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο και με την βοήθεια των δακτύλων σας την ανοίγετε στην επιθυμητή διάμετρο που θέλετε. Η ποσότητα τις κάθε μπάλας σας δίνει την δυνατότητα να έχετε μία πίτσα διαμέτρου 30εκ. περίπου.
...για τη γέμιση
- Βάζω όλη την σάλτσα (ένα βαζάκι) στο multi και την αλέθω για μερικά δευτερόλεπτα.
- Σε κάθε ζύμη που έχω ανοίξει βάζω 2 το πολύ κουταλιές τις σούπας σάλτσα και την απλώνω σε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις.
- Προσθέτω λίγο παραπάνω από τη μισή συσκευασία του κάθε πακέτου των 4ων τυριών σε κάθε ζύμη και στο τέλος βάζω μία φέτα μπέικον κομμένη σε κομμάτια.
- Ψήνω για 6΄ με 8΄ σε θερμοκρασία 240C⁰
Tip
- Έχω φτιάξει ζύμη για πίτσα με διάφορους τύπους αλευριού (γενικής χρήσης, Ζέας / δύκοκο, μαλακό), η καλύτερη ζύμη φτιάχνετε ΜΟΝΟ με ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ.
- Μην χρησιμοποιήσετε τον πλάστη για το άνοιγμα της ζύμης, μόνο τα δάκτυλά σας, ο πλάστης θα ξεφουσκώσει την ζύμη σας θα σκάσει όποιες φυσαλίδες αέρα έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή.
- Η Υψηλή θερμοκρασία ψησίματος έχει σαν αποτέλεσμα να παθαίνει ένα σοκ η ζύμη και να ψήνετε γρήγορα χωρίς να καίγεται το τυρί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου