Φτιάξτε απλά και γρήγορα σπιτικά γυαλάκια σφολιάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, μπορείτε επίσης να τα συνοδεύσετε με τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 20 με 30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού, ζάχαρη καστανή
- 1½ κ.γ κανέλα σε σκόνη
- Λίγο φρέσκο γάλα
֍ Εξαρτήματα / Εργαλεία ֍
- Αντικολλητικό χαρτί Sanitas
- 1 ταψί φούρνου
- 1 πινέλο
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στην κόλα που είναι συσκευασμένη.
- Αλείφουμε με λίγο γάλα την επιφάνεια της σφολιάτας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να κολλήσει καλύτερα η ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και στην συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της βρεγμένης σφολιάτας με το μείγμα αυτό.
- Τυλίγουμε ρολό τις δύο μεγάλες άκρες του φύλλου μέχρι να συναντηθούν στην μέση του φύλλου.
- Βάζουμε την σφολιάτα στην κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά για να σφίξει & να μπορέσουμε να την κόψουμε αργότερα σε φέτες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την παγωμένη σφολιάτα σε φέτες ενός εκατοστού (περίπου).
- Βάζουμε το αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και πάνω του τοποθετούμε τα κομμένα γυαλάκια της σφολιάτας φροντίζοντας να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους (περίπου 2 εκατοστά).
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
֍ Χρήσιμες Συμβουλές ֍
- Αν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε την μισή επιφάνεια από κάθε γυαλάκι σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε το για 1 ώρα περίπου να στεγνώσει.
- Μπορείτε αντί να τυλίξετε τη ζύμη της σφολιάτας σε σχήμα για γυαλάκια να την τυλίξετε σε ρολό και να σας βγουν στρογγυλά.
- Μπορείτε να ρίξετε πάνω στα γυαλάκια γλάσο βανίλιας
Καλή επιτυχία.
Καλησπέρα Ανδρέα και Χρόνια Πολλά! Έχω καταπιαστεί με τη συντα΄γη σου γιατί αύριο περιμένω κόσμο στο σπίτι. Θα χρησιμοποιήσω αυτό το φύλλο http://xrisizimi.gr/proionta/sfoliata-voutirou/ ελπίζω το αποτέλεσμα να είνναι καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφή