Μία από τις ποιο αγαπημένες μου συνταγές που έχει ξετρελάνει όσους την έχουν δοκιμάσει είναι οι γαρίδες με κόκκινη σάλτσα. Είναι μία εύκολη συνταγή που μπορείτε να την συνοδεύεστε με ρύζι ή μακαρόνια (ανάλογα με τις προτιμήσεις) ή αν προσθέσετε φέτα μπορείτε να την γευτείτε σαν συνοδευτικό γαρίδες σαγανάκι.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : 4 - 5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 10΄, Μαγείρεμα περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Υλικά
- 2 συσκευασίες γαρίδες των 425gr (με ουρά κατά προτίμηση)
- 1 βαζάκι Barilla Basilico
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ανάλογα πόσο μεγάλα είναι)
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.γ . Κανέλα
- 1 ½ κ.γ πάπρικα γλυκιά
- Λίγο λάδι
- Αλάτι - πιπέρι.
Οδηγίες Παρασκευής
- Σε μία κατσαρόλα γεμάτη μέχρι την μέση με νερό, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε περίπου για 10΄.
- Στο διάστημα αυτό κόβουμε σε μικρά κομματάκια την κόκκινη πιπεριά και τα κρεμμυδάκια.
- Μόλις βράσουν οι γαρίδες τις αποσύρουμε και τις σουρώνουμε. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο λάδι μέσα της μαζί με την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές για 1 - 2 λεπτά, προσθέτου την σάλτσα, τη πάπρικα τη κανέλα και το πιπέρι.
- Στο σημείο αυτό προσθέτουμε και λίγο νερό για να μην βγει πολύ νερουλή η σάλτσα μας ( ανάλογα με τη προτίμησή σας).
- Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι & το αλάτι (με μέτρο μη σας βγει αλμυρή).
- Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με
- Ρύζι ή μακαρόνια, ότι και να επιλέξετε η επιτυχία είναι δεδομένη.
Σημ.
- Οι γαρίδες που θα χρησιμοποιήσετε μην είναι πολύ μικρές γιατί μετά το αρχικό βράσιμο θα μαζέψουν και θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες μέσα στην σάλτσα.
Καλή σας όρεξη ! ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου