Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025

Αλμυρά μπαστουνάκια σφολιάτας με σκόρδο.


Δοκιμάστε αυτά τα μοναδικά αλμυρά μπαστουνάκια σφολιάτας και θα τα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, το σίγουρο είναι ότι θα σας ξετρελάνει η γεύση τους και θα εξαφανιστούν στο λεπτό. 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 23 τεμ. περίπου
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 18'.
Βαθμός Δυσκολίας : 
✿✿✿


֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • 1 Μεγάλο μπολ.
  • 1 Ταψί φούρνου.
  • 1 Πινέλο.
  • Μούλτι.
  • Τηγανάκι.
  • 1 Φύλλο αντικολλητικό χαρτί.
  • Μαχαίρι ή κόφτη πίτσας.
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 Συσκευασία Φύλλο Σφολιάτας.
  • 360 γρ. Τυρί κρέμα.
  • 100 γρ. Μπέικον 
  • 70 γρ. Μοτσαρέλα Τριμμένη.
  • 60 γρ. Λιαστές Ντομάτες (περίπου 5-6τεμ).
  • 70 γρ. Τσένταρ Τριμμένο.
  • 8 γρ. Μαϊντανό.
  • 1 Κρόκο Αυγού αραιόμενο με λίγο νερό.
  • 1 Σκελίδα Σκόρδου λιωμένη.
  • 50 γρ. Βούτυρο λιωμένο με μαϊντανό.
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σε ένα μικρό τηγανάκι το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως αλλά να μην είναι και ωμό.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και μία κ.γ. από το μπέικον που έχουμε σοτάρει. 
  • Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας την γέμιση, αναμιγνύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με το μπέικον, την τριμμένη μοτσαρέλα, τις λιαστές ντομάτες, το τριμμένο cheddar.
  • Ανοίγουμε στον πάγκο μας το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε την μισή γέμισή μας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και στην συνέχεια διπλώνουμε το φύλλο στην μέση.


  • Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή με τον κόφτη πίτσας κόβουμε σε λωρίδες την ζύμη μας.
  • Πιάνουμε κάθε λωρίδα ζύμης από τις άκρες της και την στρίβουμε φτιάχνοντας "ελατήρια".
  • Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και την υπόλοιπη γέμιση.
  • Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε ένα αντικολλητικό φύλλο και τοποθετούμε πάνω του τα "ελατήρια"  ζύμης που έχουμε φτιάξει.
  • Με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 18΄ περίπου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου και το μαϊντανό, με την βοήθεια του πινέλου περνάμε τα ψημένα "ελατήρια" από πάνω μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι ζεστά. 
  • Τα σερβίρουμε ζεστά. 



Καλή σας απόλαυση !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου