Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Γαρίδες με σάλτσα του Ανδρέα στο BBQ



Μία εύκολη και μοναδική συνταγή θαλασσινών για την Καθαρή Δευτέρα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :  Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄- 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • Σχάρα για BBQ.
  • 1 Μπολ.
  • Σύρμα ανάδευσης - Αυγοδάρτης.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1½ κιλό μεγάλες γαρίδες

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • Τριμμένο σκόρδο

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Πλένουμε τις γαρίδες κι αλατίζουμε ελαφρά.
  • Προθερμαίνουμε το BBQ σε υψηλή θερμοκρασία για 10'.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα και ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα 2΄ - 3΄ τη κάθε πλευρά.



Για την Σάλτσα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε τις γαρίδες σε μία μεγάλη πιατέλα και τις περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε.




 

֍ Χρήσιμη Συμβουλή ֍
  • Επειδή οι γαρίδες είναι λεπτές προσοχή στο ψήσιμο μην αρπάξουν, πάντα σε συνεχή επίβλεψη.

Καλή Σαρακοστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου