Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σπιτική ζύμη για πίτσα.

Διαβάστε στην συνταγή που ακολουθεί πως να φτιάξετε λεπτή και τραγανή ζύμη για την σπιτική σας πίτσα.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 2 μεγάλα ταψιά φούρνου 38 x 46cm (για 6-7 άτομα).
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 75΄, Ψήσιμο περίπου 20΄-30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
  • Κουζινομηχανή.
  • Λαδόκολλα.
  • Μεγάλο ταψί φούρνου.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 350 γρ. νερό χλιαρό.
  • 4 κ.σ λάδι
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 8 γρ. μαγιά
  • 1 κ.σ βότανα (βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο)

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Βάζουμε στον κάδο ανάδευσης της κουζινομηχανή μας το νερό, το λάδι, αλάτι, μαγιά τα βότανα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά με το εξάρτημα του γάντζου.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Πρέπει στο τέλος η ζύμη μας να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, αν κολλάει πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. 
  • Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο, την χωρίζουμε σε δύο μπάλες, τις βάζουμε σε δύο μπολ και τα τοποθετούμε σε θερμό σημείο μέσα στην κουζίνα μας για 1ώρα και 15΄εως ότου διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Και η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, χαίρομαι που σου αρέσει η ζύμη μου, πρόσθεσε πάνω τα υλικά που σου αρέσουν και να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις μία μοναδική πίτσα που θα σε ξετρελάνει με τα αρώματα της.
      Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή