Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Σπιτική Σπανακόπιτα

Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική σπανακόπιτα και σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Την δοκίμασα πριν λίγες μέρες και μου άρεσε τρομερά για αυτό και αποφάσισα να την ανεβάσω στο blog, αν είστε και εσείς λάτρεις της σπανακόπιτας πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσετε. Μία βασική διαφορά εκτός των υλικών είναι ότι την φτιάχνω σε ρολά και δίνουν ένα διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα από τις συνηθισμένες.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :  Για 10 άτομα.

Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄ μαζί με το βράσιμο, ψήσιμο περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿.



֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • Ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
  • Μία μεγάλη κατσαρόλα.
  • Αντικολλητικό χαρτί.
  • Πινέλο για το λάδι.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 πακέτο "Ζαγορίσιο φύλλο Χαβέλας" (η συσκευασία περιλαμβάνει 6 παραδοσιακά χειροποίητα φύλλα)
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 500 γρ. φέτα
  • 3 - 4 αυγά
  • 1 μεγάλο πράσο ή δύο μικρά
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ματσάκια Μυρώνια
  • 2 ματσάκια Καυκαλίθρες
  • Λάδι
  • Παπαρουνόσπορος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε άνηθο, μαϊντανό ή Λαπάτα.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε τα μυρώνια τις καυκαλύθρες άνηθο και τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και αλάτι, όταν φτάσει σε βρασμό το νερό τα βάζουμε όλα τα χορταρικά μέσα και τα ζεματίζουμε για λίγα λεπτά.


  • Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 15΄ περίπου να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο. (Είναι σημαντικό να κρυώσουν γιατί το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε μέσα τα αυγά).
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε να πάνε παντού, στην συνέχεια προσθέτουμε την φέτα την οποία την σπάμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε ελαφρά (για να μην την διαλύσουμε τελείως) για να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι "κατά βούληση".


  • Ανοίγουμε το Ζαγορίσιο φύλλο Χαβέλας στο πάγκο μας και ραντίζουμε με λάδι το πάνω φύλλο.
  • Βάζουμε μία λουρίδα με την γέμιση μας στην αρχή του φύλλου (προσέχοντας μην φτάσουμε στα άκρα του φύλλου) και αρχίζουμε το τύλιγμα, δεν χρειάζεται να λαδώσετε πάλι αφού ραντίσατε με λάδι το φύλλο στην αρχή.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας 6 ρολά συνολικά.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί (Sanitas) και τοποθετούμε μέσα τα 6 ρολά της πίτας μας.
  • Με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε εξωτερικά το κάθε ρολό και ραντίζουμε από πάνω με παπαρουνόσπορο.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα ρολά μας.



֍ Χρήσιμη Συμβουλή ֍
  • Πριν προσθέσετε αλάτι στο μείγμα δοκιμάστε πόσο αλμυρή είναι η φέτα που θα προσθέσετε ώστε να βάλετε τόσο αλάτι όσο χρειάζεται για να μην σας βγει η πίτα αλμυρή.

Καλή όρεξη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου