Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτική σούπα λαχανικών


Μία από τις αγαπημένες μου σούπες τις κρύες μέρες του χειμώνα, είναι η σούπα λαχανικών που ακολουθεί. Είναι μία εύκολη σούπα βελουτέ που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της, επειδή λατρεύουμε οικογενειακός το ρύζι περιέχει και λίγο ρύζι, εσείς μπορείτε να την γευτείτε και σκέτη.
 
Το σίγουρο είναι ότι όπως και να αποφασίσετε να την φτιάξετε δεν θα αφήσετε σταγόνα στην κατσαρόλα. 
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 3½ Λίτρα Νερό
  • 500 γρ. καρότα
  • 650 γρ πατάτες
  • 30 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • λάδι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 170 γρ. ρύζι
  • 2 κύβους λαχανικών Knor (προαιρετικά, δίνουν όμως φοβερή γεύση).

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει με το αλάτι.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες & τα καρότα, μόλις πάρει βράση το νερό τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα να βράσουν και να μαλακώσουν. (Όσο ποιο μεγάλα είναι τα κομμάτια τόσο περισσότερο θα αργήσουν να βράσουν)
  • Ελέγχουμε με ένα πιρούνι συχνά τρυπώντας τις πατάτες και τα καρότα αν έχουν βράσει.
  • Ένα 10λεπτο πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί το καλαμπόκι, το μπρόκολο, το μικρό κρεμμύδι και το λάδι.
  • Εδώ προτείνω να ρίξουμε και τους κύβους λαχανικών Knor.

  • Όταν βράσουν και μαλακώσουν όλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και την αφήνουμε 5΄ με 10΄ να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  • Παίρνουμε ένα ραβδομπλέντερ και αλέθουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα, αν δεν έχουμε μπορούμε να τα αλέσουμε ξεχωριστά με ένα μπλέντερ τύπου multi και να ρίξουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά.


  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε περίπου 15΄ ελέγχοντας πότε είναι έτοιμο.



Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου