Σπιτικά παγωτά σάντουιτς

 Φτάνει το καλοκαιράκι και ανεβαίνει η θερμοκρασία μέρα με την μέρα, τι καλύτερο από ένα δροσερό σπιτικό παγωτάκι. Φτιάξτε με την συνταγή που ακολουθεί εύκολα και απλά σπιτικά παγωτά σάντουιτς που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι υπομονή μέχρι να παγώσουν.



Μερίδες : Για 20 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 20΄, Αναμονή περίπου 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά που χρειάζεστε.....

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 φυσίγγια βανίλιες.
  • 1 κουτί κρέμα Morfat (στο μεταλλικό κουτάκι)
  • 2 πακέτα πτί μπερ (Ανάλογα με την διάσταση του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε, στο συγκεκριμένο ταψί χρειάστηκε 1½ πακέτο). 
  • 1 συσκευασία mini oreo (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Σε ένα μεταλλικό ταψί (30cm x 27cm) στρώνουμε στην βάση μία σειρά μπισκότα.

  •  Μαρκάρουμε προαιρετικά την θέση που έχουμε βάλει τα μπισκότα.

  • Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μία αρκετά παχύρρευστη κρέμα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα που έχουμε στρώσει στο ταψί μας.
  • Στο σημείο αυτό εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μπισκοτάκια oreo στο παγωτό μας, τοποθετούμε mini oreo  στο κέντρο κάθε μπισκότου και το σπρώχνουμε να βυθιστεί με την βοήθεια μία οδοντογλυφίδας.


  • Στη συνέχεια από πάνω στρώνουμε άλλη μία σειρά από μπισκότα προσέχοντας να έχουν την ίδια φορά με τα μπισκότα της βάσης μας.


  • Στρώνουμε μία μεμβράνη (για τρόφιμα) πάνω από την επιφάνεια με τα μπισκότα προσέχοντας μην αφήσουμε κενό με αέρα για να μην νοτίσουν και μαλακώσουν τα μπισκότα από την υγρασία της κατάψυξης. 
  • Βάζουμε το ταψί μας στη κατάψυξη ή καλύτερα στον καταψύκτη (για γρηγορότερα αποτέλεσμα) μέχρι να παγώσει. 
 
 

Συμβουλές
  • Μία με μιάμιση ώρα περίπου μετά την τοποθέτηση του ταψιού στην κατάψυξη μπορείτε να βγάλετε το ταψί και να κόψετε ή να χαράξετε τα μπισκότα γύρο γύρο δημιουργώντας τα όρια από τα σάντουιτς και στην συνέχεια το βάζετε πάλι στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως. 
  • Μπορείτε αν θέλετε να σπάσετε σε μικρά κομμάτια μπισκότα oreo και να τα προσθέσετε στο παγωτό όταν είναι ακόμα αυτό ρευστό στο ταψί, μην τα τρίψετε σκόνη με το μπλέντερ και τα ανακατέψετε με την ρευστή κρέμα γιατί θα σας αλλάξει το χρώμα της κρέμας, είναι καλύτερα να είναι η κρέμα άσπρη με κομμάτια oreo μέσα της. 

Καλή σας όρεξη ! ! !

Σχόλια