Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Αυγό Βραστό Μελάτο ή Σφικτό ?


Τα αυγά τα λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι, αποτελούν βασικό μέρος της διατροφής μας από την παιδική μας ηλικία μέχρι τα γηρατειά μας. Περιέχουν Βιταμίνες, Πρωτεΐνες, και καλά λιπαρά. Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους, στη συνταγή που ακολουθεί θα δούμε τα βασικά βήματα για να φτιάξουμε βραστά αυγά. Τα βραστά αυγά είναι ένα γρήγορο απλό και θρεπτικό γεύμα, το μόνο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι αν θα είναι μελάτα ή σφιχτά.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : 5΄- 10΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστούμε
֍
  • 2 Αυγά
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λάδι
 

֍ Τρόπος Παρασκευής ֍
  • Παίρνουμε 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (Αν πάρουμε τα αυγά απευθείας από το ψυγείο υπάρχει κίνδυνος να ραγίσουν όταν μπουν σε ζεστό νερό) και τα βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου. Το νερό πρέπει να είναι περίπου 2εκ. πάνω από τα αυγά.
  • Βάζουμε στο νερό μία κουταλιά ξύδι για να αποφύγουμε πιθανό σπάσιμο του αυγού και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
  • Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό αρχίζουμε να μετράτε τον χρόνο βρασμού.
  • Για να είναι μελάτος ο κρόκος πρέπει να βράσουμε τα αυγά 3΄με 4΄ περίπου.
  • Για να είναι ο κρόκος σφικτός πρέπει να βράσετε τα αυγά 6΄με 7΄περίπου.
  • Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα αυγά από το βραστό νερό και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο ή καλύτερα με παγωμένο νερό για 5΄περίπου, αυτό θα μας βοηθήσει να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα.
  • Αν επιλέξουμε να είναι μελάτα τα αυγά μας καλό είναι να τα τοποθετήσουμε για να τα φάμε σε μία αυγοθήκη
  • Αν επιλέξουμε να τα φάμε σφικτά μπορούμε να τα κόψουμε στα τέσσερα, να προσθέσουμε λίγο λάδι, αλάτι & πιπέρι κατ' επιλογή.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου