Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι η πορτοκαλόπιτα, δοκιμάστε την συνταγή μου και είμαι σίγουρος ότι θα σας ξετρελάνει.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 15 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 25΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 25΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
- 1 Μεγάλο μπολ
- 1 Μεγάλο πυρέξ
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
Για την βάση
- Φύλλο κρούστας ή φύλλο Βυρηττού
- 3 αβγά
- 210γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ένα κεσέ)
- 160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.λ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 250 γρ. νερό (1 φλ.)
- 250 γρ. χυμό πορτοκάλι (1 φλ.)
- 340 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη (1 & 1/2 κούπα)
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικη πάουντερ και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.
- Παίρνουμε ένα ένα το φύλλο κρούστας ή το φύλλο Βυρηττού το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στον χυλό.
- Ανακατεύουμε ελαφρά (όχι έντονα γιατί θα διαλυθούν τα φύλα) ώστε να πάει ο χυλός σε όλα τα φύλα, στη συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα του το μίγμα που έχουμε φτιάξει.
- Στο σημείο αυτό πρέπει να δώσουμε προσοχή στο μέγεθος του σκεύους γιατί όταν ψηθεί το μίγμα μας θα φουσκώσει και μπορεί να ξεχειλίσει. Ιδανικό είναι το μίγμα μας να καταλαμβάνει το 1/3 του ύψους του σκεύους μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και στη συνέχεια βάζουμε μέσα το πυρέξ και ψήνουμε στους 180 για 25 με 30.
- Στα 25΄ περίπου τρυπάμε την πορτοκαλόπιτά μας με ένα μαχαίρι και ελέγχουμε αν είναι έτοιμη.
- Όσο ψήνετε η πορτοκαλόπιτα ετοιμάζετε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Όταν είναι έτοιμη η πορτοκαλόπιτα μας , την βγάζουμε από τον φούρνο και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάμε πολλές φορές την επιφάνεια της.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που φτιάξαμε και την αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει και στην συνέχεια να κρυώσει.
Συνοδεύουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου