Διαβάστε στην συνταγή που ακολουθεί πως να φτιάξετε λεπτή και τραγανή ζύμη για την σπιτική σας πίτσα.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 75΄, Ψήσιμο περίπου 20΄-30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
- Κουζινομηχανή.
- Λαδόκολλα.
- Μεγάλο ταψί φούρνου.
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 350 γρ. νερό χλιαρό.
- 4 κ.σ λάδι
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 8 γρ. μαγιά
- 1 κ.σ βότανα (βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο)
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Βάζουμε στον κάδο ανάδευσης της κουζινομηχανή μας το νερό, το λάδι, αλάτι, μαγιά τα βότανα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά με το εξάρτημα του γάντζου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Πρέπει στο τέλος η ζύμη μας να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, αν κολλάει πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο, την χωρίζουμε σε δύο μπάλες, τις βάζουμε σε δύο μπολ και τα τοποθετούμε σε θερμό σημείο μέσα στην κουζίνα μας για 1ώρα και 15΄εως ότου διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία
Ανδρεα η ζυμη ειναι κορυφη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο μου, χαίρομαι που σου αρέσει η ζύμη μου, πρόσθεσε πάνω τα υλικά που σου αρέσουν και να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις μία μοναδική πίτσα που θα σε ξετρελάνει με τα αρώματα της.
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία.