𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄- 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
- Σχάρα για BBQ.
- 1 Μπολ.
- Σύρμα ανάδευσης - Αυγοδάρτης.
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- 1½ κιλό μεγάλες γαρίδες
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι
- Τριμμένο σκόρδο
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Πλένουμε τις γαρίδες κι αλατίζουμε ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε το BBQ σε υψηλή θερμοκρασία για 10'.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα και ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα 2΄ - 3΄ τη κάθε πλευρά.
Για την Σάλτσα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σε μία μεγάλη πιατέλα και τις περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε.
֍ Χρήσιμη Συμβουλή ֍
- Επειδή οι γαρίδες είναι λεπτές προσοχή στο ψήσιμο μην αρπάξουν, πάντα σε συνεχή επίβλεψη.
Καλή Σαρακοστή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου