Σας αρέσει η σπιτική πίτσα ? Εδώ θα βρείτε την συνταγή για να φτιάξετε μία σπιτική πίτσα μαργαρίτα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 2 μεγάλα ταψιά φούρνου 38x46cm (για 6-7 άτομα).
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 75΄, Ψήσιμο περίπου 20΄-30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
- Κουζινομηχανή.
- Λαδόκολλα.
- Μεγάλο ταψί φούρνου.
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 350 γρ. νερό χλιαρό.
- 4 κ.σ λάδι
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 8 γρ. μαγιά
- 1 κ.σ βότανα (βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο)
Για την πίτσα
- 2 βαζάκια Barilla Basilico
- 4 συσκευασίες MIX 4 τυριά τριμμένα
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Βάζουμε στον κάδο ανάδευσης της κουζινομηχανή μας το νερό, το λάδι, αλάτι, μαγιά τα βότανα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά με το εξάρτημα του γάντζου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Πρέπει στο τέλος η ζύμη μας να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
- Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο, την χωρίζουμε σε δύο μπάλες, τις βάζουμε σε δύο μπολ και τα τοποθετούμε σε θερμό σημείο μέσα στην κουζίνα μας για 1ώρα και 15΄εως ότου διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Στην συνέχεια κόβουμε λαδόκολλα στα μέτρα του ταψιού μας , την αλευρώνουμε και ανοίγουμε πάνω της την ζύμη μας, στην αρχή με τα χέρια......
....... μετά με τον πλάστη.
- Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη με την λαδόκολλα στο ταψί μας
- Σε κάθε ταψί απλώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού από ένα βάζο σάλτσα και στην συνέχεια από πάνω απλώνουμε 2 συσκευασίες τυριών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30΄.
Καλή σας όρεξη.
Μοναδική πίτσα που θα σας ξετρελάνει, θα γλύψετε και το ταψί ! ! ! !
ΑπάντησηΔιαγραφή