Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ευκολη σπιτική πίτσα μαργαρίτα.

Σας αρέσει η σπιτική πίτσα ? Εδώ θα βρείτε την συνταγή για να φτιάξετε μία σπιτική πίτσα μαργαρίτα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :  Για 2 μεγάλα ταψιά φούρνου 38x46cm (για 6-7 άτομα).
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 75΄, Ψήσιμο περίπου 20΄-30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • Κουζινομηχανή.
  • Λαδόκολλα.
  • Μεγάλο ταψί φούρνου.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
Για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 350 γρ. νερό χλιαρό.
  • 4 κ.σ λάδι
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 8 γρ. μαγιά
  • 1 κ.σ βότανα (βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο)

Για την πίτσα
  • 2 βαζάκια Barilla Basilico
  • 4 συσκευασίες MIX 4 τυριά τριμμένα

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Βάζουμε στον κάδο ανάδευσης της κουζινομηχανή μας το νερό, το λάδι, αλάτι, μαγιά τα βότανα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά με το εξάρτημα του γάντζου.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Πρέπει στο τέλος η ζύμη μας να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.


  • Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο, την χωρίζουμε σε δύο μπάλες, τις βάζουμε σε δύο μπολ και τα τοποθετούμε σε θερμό σημείο μέσα στην κουζίνα μας για 1ώρα και 15΄εως ότου διπλασιαστεί ο όγκος τους.


  • Στην συνέχεια κόβουμε λαδόκολλα στα μέτρα του ταψιού μας , την αλευρώνουμε και ανοίγουμε πάνω της την ζύμη μας, στην αρχή με τα χέρια......


....... μετά με τον πλάστη.


  • Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη με την λαδόκολλα στο ταψί μας



  • Σε κάθε ταψί απλώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού από ένα βάζο σάλτσα και στην συνέχεια από πάνω απλώνουμε 2 συσκευασίες τυριών.



  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30΄.


Καλή σας όρεξη.

1 σχόλιο: