Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Σπιτικά Μπέργκερ του Ανδρέα.

Τι καλύτερο από ένα σπιτικό μπέργκερ. Φτιάξτε σπιτικά μπέργκερ εύκολα και γρήγορα που θα ξετρελάνουν 100% μικρούς και μεγάλους, με λίγα και απλά υλικά που θα σας δώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 15΄, Ψήσιμο περίπου 15΄- 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • 1 Μπολ.
  • Λαδόκολλα.
  • Μεγάλο ταψί φούρνου.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. Μοσχαρίσιος, 500 γρ. Χοιρινός).
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κέτσαπ για τον κιμά.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον χονδρό τρίφτη.
  • 12 φέτες τυρί του τοστ (Τρικαλινό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κέτσαπ για το σερβίρισμα.
  • Μουστάρδα
  • Μαγιονέζα (προαιρετικά)
  • Ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1 με 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (χρειαζόμαστε 12 φέτες των 3 - 4 χιλιοστών)
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


  • Φτιάχνουμε μπιφτέκια πάχους 2 εκ. και διαμέτρου 8 περίπου εκ. (όταν ψηθούν τα μπιφτέκια θα μικρύνει η διάμετρος τους, εγώ χρησιμοποίησα ένα ποτήρι σαν φόρμα για να μου βγουν στρογγυλά.
  • Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείστε τα πάνω σε αυτή όπως στην φωτογραφία.

  • Ψήστε στους 180 βαθμούς για 12΄ με 15΄.
  • Στην συνέχεια με το που τα βγάλετε από τον φούρνο και είναι ζεστά, τοποθετήστε πάνω από κάθε ένα μία φέτα τυρί του τοστ για να λιώσει.
  • Κόψτε τα ψωμάκια στην μέση (σε αυτό το σημείο τα ζεσταίνω λίγο στην τοστιέρα) και αλείψτε εσωτερικά στην βάση τους κέτσαπ ή μουστάρδα (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μαγιονέζα), από πάνω βάζετε το μπιφτέκι με το λιωμένο τυρί, μία ροδέλα κρεμμύδι, μία ροδέλα ντομάτα και τέλος κλείνουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.


Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου