Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Κρουτόν σε λίγα λεπτά

Τα κρουτόν αποτελούν ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τις σαλάτες και τις σούπες, φτιάξτε τα δικά σας φρέσκα σπιτικά κρουτόν εύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά για να τα απολαύσετε όπως εσείς προτιμάτε. 
 
Μπορείτε να τα φτιάξετε σκέτα ή να τα αρωματίσετε προσθέτοντας διάφορα βότανα ή μπαχαρικά (ρίγανη, σκόρδο, θυμάρι, βασιλικό, ντομάτα, κρεμμύδι, κάρυ κ.α.) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο.
 
 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 64 περίπου τμχ 1 x 1,5.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 6΄, Ψήσιμο 4΄- 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿



֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • 1 Μεγάλο ταψί φούρνου.
  • 1 Μπλέντερ.
  • Αντικολλητικό χαρτί.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Βασιλικό
  • Λάδι
  • Σκόρδο ½ σκελίδα ή μία αν θέλετε ποιο έντονη γεύση (Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στο γκριλ στους 180°-190° .
  • Παίρνετε το ψωμί του τοστ και το κόβετε σε μικρά κυβάκια, υπολογίστε κάθε φέτα ψωμί σας δίνει 16 τεμάχια.
  • Βάζετε στο μπλέντερ το λάδι, λίγο αλάτι, ρίγανη, βασιλικό, το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζετε τα κυβάκια σε ένα ταψί και ρίχνετε πάνω τους το μείγμα με το λάδι σταδιακά και ανακατεύετε μέχρι να λαδωθούν καλά όλα τα κυβάκια.
  • Βάζουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 4΄- 5΄(ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι να ξεροψηθούν και να γίνουν τραγανά. Δεν τα αφήνουμε από την προσοχή μας γιατί μπορεί να μας καούν εύκολα λόγο ότι είναι πολύ λεπτά και μικρά.

֍ Χρήσιμη Συμβουλή ֍
  • Τα κυβάκια μας να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και να είναι ραντισμένα - λαδωμένα με το μείγμα που φτιάξαμε ΠΑΝΤΟΥ.
  • Να είναι απλωμένα συμμετρικά σε όλο το ταψί και όχι το ένα πάνω στο άλλο.
  • Εκτός το φούρνο μπορείτε να τα φτιάξετε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου