Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σαλάτα του Καίσαρα

Μία από τις αγαπημένες μου σαλάτες είναι η "Σαλάτα του Καίσαρα”. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί για την προέλευση της ότι την ονόμασαν έτσι επειδή την έτρωγε ο Καίσαρας η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ένας Ιταλός μετανάστης μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο πήγε στο Μεξικό και άνοιξε εκεί ένα εστιατόριο, μία μέρα είδε ότι ξέμεινε από υλικά και το μόνο που μπορούσε να φτιάξει ήταν σαλάτες, έτσι έβαλε την φαντασία του και έφτιαξε την σημερινή σαλάτα του Καίσαρα που όλοι ξέρουμε.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα διάφορες παραλλαγές αυτής της σαλάτας, πιστεύω ότι αυτό γίνετε επειδή κάθε σεφ την προσαρμόζει στα δικά του δεδομένα και στην δικιά του γεύση για να αφήσει και αυτός το αποτύπωμα του στους γευστικούς μας κάλυκες.

Στην συνταγή που ακολουθεί θα βρείτε μία σαλάτα βασισμένη στα αυθεντικά βασικά υλικά που σίγουρα θα σας ξετρελάνει, μπορείτε να την απολαύσετε σαν κυρίως (πλήρες) γεύμα ή σαν συνοδευτικό στο τραπέζι σας. 
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 μεγάλο μαρούλι χονδροκομένο
  • 2 στήθη (φιλέτα) γαλοπούλας ή κοτόπουλου
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ανάλογα το μέγεθός τους)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 4-5 φέτες μπέϊκον
  • Αλάτι - Πιπέρι - Πάπρικα Γλυκιά
  • Κρουτόν κατά προτίμηση σπιτικά
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη σκόνη
  • Παρμεζάνα σε φλούδες για το γαρνίρισμα.

Για τα σπιτικά κρουτόν..
..δείτε την συνταγή ΕΔΩ

Για το ντρέσιγκ
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (αφαιρέστε την καρδιά)
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Για το κοτόπουλο και μπέικον
  • Κόβουμε τα φιλέτα σε λουρίδες πάχους 1,5 εκ. (αν θέλουμε το ζητάμε από τον χασάπη μας, προσωπικά το κάνω μόνος μου)
  • Τα Λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε επιφανειακά και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, αν χρειαστεί τα κόβουμε σε μικρότερα τεμάχια.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι.

Για τα κρουτόν
  • Διαβάστε ΕΔΩ πως θα φτιάξετε σπιτικά κρουτόν.

Για το ντρέσινγκ
  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το λεμόνι, τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
  • Συμπληρώνουμε σταδιακά το λάδι και το χτυπάμε πάλι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση
  • Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, το τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κρουτόν, το μπέικον και το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από την σαλάτα (αν θέλουμε την ανακατεύουμε ελαφρά) και γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.
  • Προσοχή στο Αλάτι, μην σας βγει αλμυρή η σαλάτα.

Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου