Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Σπιτικό ντίπ με κόκκινες πιπεριές


Φτιάξτε εύκολα και απλά ένα σπιτικό ντιπ με κόκκινες πιπεριές που σίγουρα θα λατρέψετε.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 8 - 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿

Υλικά για το ντιπ

  • Ένα βαζάκι κόκκινες ψητές πιπεριές (Μακεδονική γη)
  • 4-5 πιπερίτσες καυτερές (Πιπεράκια Μακεδονική γη)
  • 1 κοφτό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 2-3 κ.σ. λάδι
  • λίγη τριμμένη φέτα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Απαραίτητα Σκεύη

  • Μπλέντερ Μούλτι

Οδηγίες Παρασκευής

  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές , τις καυτερές πιπερίτσες χωρίς τα κοτσάνια τους, λάδι, ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε τη σάλτσα σε μπολάκια σερβιρίσματος.
  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (προαιρετικά).
  • Τρίβουμε - λιώνουμε με ένα πιρούνι λίγη φέτα.
  • Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι απαλά για να μην μας διαλυθεί τελείως η φέτα.
  • Σερβίρουμε.

Σημείωση

  • Όλα τα υγρά (λάδι, ξύδι) τα ρίχνουμε σταδιακά και ελέγχουμε ώστε να μην μας γίνει πολύ νερουλό το ντιπ μας.

Καλή επιτυχία ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου