Φτιάξτε εύκολα και απλά ένα σπιτικό ντιπ με κόκκινες πιπεριές που σίγουρα θα λατρέψετε.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 8 - 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Υλικά για το ντιπ
- Ένα βαζάκι κόκκινες ψητές πιπεριές (Μακεδονική γη)
- 4-5 πιπερίτσες καυτερές (Πιπεράκια Μακεδονική γη)
- 1 κοφτό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 2-3 κ.σ. λάδι
- λίγη τριμμένη φέτα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Απαραίτητα Σκεύη
- Μπλέντερ Μούλτι
Οδηγίες Παρασκευής
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές , τις καυτερές πιπερίτσες χωρίς τα κοτσάνια τους, λάδι, ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε τη σάλτσα σε μπολάκια σερβιρίσματος.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (προαιρετικά).
- Τρίβουμε - λιώνουμε με ένα πιρούνι λίγη φέτα.
- Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι απαλά για να μην μας διαλυθεί τελείως η φέτα.
- Σερβίρουμε.
Σημείωση
- Όλα τα υγρά (λάδι, ξύδι) τα ρίχνουμε σταδιακά και ελέγχουμε ώστε να μην μας γίνει πολύ νερουλό το ντιπ μας.
Καλή επιτυχία ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου