Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Black & White Cake



Ένα κέικ Black &White που θα ξετρελάνει με την γεύση του όλη την οικογένεια, είναι απλό, με μικρό χρόνο παρασκευής & δεν χρειάζεστε ιδιαίτερη προσπάθεια για να το φτιάξετε. Μπορείτε να το γευτείτε όλες τις ώρες, με τον πρωινό καφέ, στο γραφείο, στο σχολείο, ακόμα και με τον απογευματινό καφέ.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για μία στρογγυλή φόρμα, περίπου 8 - 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


 

Υλικά που θα χρειαστείτε
  • 250 γρ. Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 250 γρ. Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
  • 4 Αυγά.
  • 250 γρ. Κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 2 Κάψουλες βανίλιας σε σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 25 γρ. κακάο.
  • 3 κ.σ. Γάλα πλήρες.




Εργαλεία που θα χρειαστείτε

  • Ζυγαριά για τη σοστή μέτριση των υλικών
  • Σπάτουλα σιλικόνης
  • Ένα μικρό μπολ.
  • Στρογγυλή φόρμα για κέικ







Οδηγίες Παρασκευής

  • Στο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο κάδο τα αυγά μας σταδιακά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο για να ρίξετε το επόμενο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις δύο βανίλιες και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 3 κ.σ. γάλα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα σοκολάτας. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
  • Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος μέσα στη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο καλά.
  • Παίρνουμε την κρέμα σοκολάτας που έχουμε φτιάξει και τη ρίχνουμε μέσα στο κάδο με την υπόλοιπη ποσότητα του μίγματος που μας έχει μείνει και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα μας, μέσα στη φόρμα και ανακατεύουμε ελαφρά με την βοήθεια ενός μαχαιριού ώστε να ανακατευτεί το μείγμα μας και να δημιουργηθούν κύματα σοκολάτας μέσα στο λευκό μας μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C με αέρα για περίπου 40΄.
  • Για να δούμε πότε είναι έτοιμο το κέικ μας τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
  • Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.




Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου