Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Μακαρόνια με κιμά


Μακαρόνια με κιμά, ένα κλασικό πιάτο ζυμαρικών που όλοι (μικροί και μεγάλοι) έχουμε δοκιμάσει, σίγουρα η συνταγή αυτή είναι μέσα στα στάνταρ πιάτα της εβδομάδας σε ένα οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Με τη συνταγή που ακολουθεί δοκιμάστε μία απλή, γρήγορη και γευστικότατη μακαρονάδα που σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



Υλικά που θα χρειαστείτε
  • 500 γρ. μακαρόνια της επιλογή σας (Barilla Spaghettini no 3) 
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 1/2 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη ή μία σκελίδα ψιλοκομμένη.
  • 2-3 κ.γ πελτέ ντομάτας κύκνος
  • 1 συσκευασία σάλτσα Barilla Basilico (400 γρ / 380 ml)
  • 1½ κανέλα σε σκόνη
  • Μοσχοκάρυδο σκόνη 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο νερό
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
 


Οδηγίες Παρασκευής
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι


  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι


 

  • Τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μη βλέπουμε το κόκκινο χρώμα του (ανακατεύουμε τακτικά για να μη καεί)



  • Ρίχνουμε μέσα το πελτέ, τη σάλτσα, τη σκόνη σκόρδου, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.



  •   Στο σημείο αυτό προσθέτουμε 250 ml με 300 ml νερό.
 


  • Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το πολύ ζουμί για 25΄με 30΄ περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας καεί.



  • Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς μας πρέπει να έχει αυτή τη μορφή



  • Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό, μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους.
  • Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι ζυμαρικών, ρίχνουμε λίγο λάδι στην άδεια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά και ξαναρίχνουμαι μέσα τα σουρωμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να λαδωθούν τα μακαρόνια και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά συμπληρώνοντας από πάνω παρμεζάνα.




 Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου