Μία μοναδική συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες σαν κυρίως γεύμα ή ακόμα σαν μεζέ για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή το ουζάκι σας. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να αποφασίσετε να το απολαύσετε η μοναδική του γεύση θα σας μείνει αξέχαστη.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 3-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
֍ Οδηγίες παρασκευής ֍
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
- 4 Αβγά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη.
- 200 γρ. καπνιστό Απάκι.
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.
- 2 κ.γ πελτέ ντομάτας Κύκνος.
- 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια Κύκνος.
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
֍ Οδηγίες παρασκευής ֍
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 1΄ περίπου.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2΄.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το Απάκι, τον πελτέ, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με όλα τα υλικά.....
- στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ περίπου ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας μη μας στεγνώσει η σάλτσα ( στο σημείο αυτό ίσος χρειαστεί να συμπληρώσουμε πολύ λίγο νεράκι) .
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ζάχαρη και το μπούκοβο.
- Με μία σπάτουλα ανοίγουμε τρύπες στη σάλτσα και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα από ένα αυγό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει το ασπράδι στα αυγά και ανάλογα το πόσο θέλουμε να σφίξουν οι κρόκοι.
Σημείωση
- Μπορείτε αντί για Απάκι να χρησιμοποιήσετε Σύγκλινο.
- Στο σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω τριμμένη φέτα.
- Επίσης αντί τα αποφλοιωμένα ντοματάκια να αποφλοιώσετε και να κόψετε 3-4 μεγάλες φρέσκες ντομάτες πιστεύω όμως τα ντοματάκια Κύκνος είναι η καλύτερη και καταλληλότερη εναλλακτική επιλογή.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου