Τώρα που έπεσε η θερμοκρασία και έπιασε το κρύο μία κρεατόσουπα είναι το ιδανικότερο φαγητό για να ζεσταθούμε. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που συνδυάζει το κρέας με τα λαχανικά και σίγουρα η γεύση της θα σας μείνει αξέχαστη.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 3-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα ??΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 800 γρ. Κρέας Μοσχάρι για βραστό (ελιά ή ποντίκι)
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μεσαία
- 3 Καρότα μέτρια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόνη
- 2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 2 κ.σ. κριθαράκι ψιλό
- 2-3 Κλωναράκια Σέλινο
- 2 σφηνάκια λευκό κρασί
- 1 κ.σ σάλτσα ντομάτας ή 1 κ.σ. πελτέ ή μια κομμένη ντομάτα ξεφλουδισμένη.
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Οδηγίες παρασκευής
- Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει το κρέας σε μικρά κομμάτια ή κόψτε το εσείς, βάλτε το σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει (στην πρώτη βράση το ξαφρίζετε). Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά όμοια κομμάτια ( για να βράσουν εύκολα και γρήγορα).
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά για 4΄ περίπου να πάρουν αρώματα.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε ανακατεύοντας ελαφρά να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Συμπληρώνουμε και τη ντομάτα στη κατσαρόλα & σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα.
- Συμπληρώνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τα λαχανικά το κρέας με το ζωμό που άφησε.
- Συμπληρώνουμε 1½ ποτήρι νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου