Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Κεικ Μπανάνας ή Μαφιν Μπανάνας


Σας έμεινα μπανάνες παραγινωμένες, μην τις πετάξετε και φτιάξτε ένα εύκολο και γευστικό κέικ που θα γίνει ανάρπαστο από μικρούς και μεγάλους. 
 
Οι μπανάνες έχουν τελικά γίνει ένα φρούτο όλων των εποχών, μπορούμε εύκολα να τις βρούμε στα μανάβικα των μεγάλων σούπερ μάρκετ και ακόμα ευκολότερα όσο καλοκαιριάζει και στα μικρότερα μανάβικα της γειτονιάς. Όλοι σίγουρα έχουμε μερικές στο σπίτι μας επειδή είναι ένα καλό χορταστικό σνακ υψηλό σε περιεκτικότητα καλίου και άλλων βιταμινών.
 
Οι μπανάνες που μπορεί να μας έμεινα λίγο παραπάνω και να είναι παραγινωμένες είναι οι καταλληλότερες για να φτιάξουμε ένα μοναδικά γευστικό εύκολο κείκ ή ακόμα και μίνι (ατομικά) κεκάκια που θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους. 
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 
 
 
Μερίδες : Για μία μακρόστενη φόρμα 34 cm & για 5 μάφιν μπανάνας.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



Υλικά
  • 450 γρ. Φαρίνα Κόκκινη
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 2 κ.γ. Baking Powder
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 4 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
  • Σταγόνες σοκολάτας για τα μάφιν.

Απαραίτητα σκεύη
  • Μία Μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Μπολ
  • Πιρούνι
  • 5 φόρμες για τα μίνι κέικ
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Κουζινομηχανή / Μίξερ.

Οδηγίες Παρασκευής
  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο αρκετή ώρα για έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να είναι μαλακό όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ºC.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις ξεφλουδισμένες μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

  • Βουτυρώνουμε εσωτερικά την φόρμα και για μεγαλύτερη ευκολία τοποθετούμε εσωτερικά αντικολλητικό χαρτί.
  • Στον κάδο της κουζινομηχανής / μίξερ μας ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα κτυπάμε (αναδεύουμε) σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄ και μετά σε μέτρια ταχύτητα για 2΄.


  • Γεμίζουμε τη μεγάλη φόρμα & τα φορμάκια μας μέχρι την μέση γιατί το κέικ θα φουσκώσει και χυθεί απέξω.



  • Τις βάζουμε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα και ψήνουμε για 50΄με 60΄ περίπου, στους 180ºC.
  • Στα 50΄, ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας, με την βοήθεια ενός μαχαιριού τρυπάμε το κέικ μας και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο, αν όχι τότε ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.



  • Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο & μετά από 2΄ αφαιρούμε και το χαρτί γύρο από τα κέικ.




  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν σταδιακά και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου