Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Πατάτες φούρνου με παρμεζάνα



Πατάτες, είναι το ποιο αγαπημένο γρήγορο φαγητό στο κόσμο, τις πρωτογευτήκαμε από μωρά και τις αγαπήσαμε όσο τίποτα άλλο, τις απολαμβάνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (Τηγανιτές, Φούρνου, βραστές σαλάτα) ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως και να τις μαγειρέψουμε τις εξαφανίζουμε σε χρόνο μηδέν όταν τις βρούμε στο τραπέζι μας.
Στη συνταγή που ακολουθεί τις φτιάχνουμε στο φούρνο αλλά μοιάζουν σαν τις τηγανιτές και τις απολαμβάνουμε άμεσα μόλις τις ξεφουρνίσουμε. Καλή επιτυχία και καλό φάγωμα.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4 - 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 6΄, Ψήσιμο 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿

 

֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍

  • 1200 γρ. Πατάτες
  • 4-5 κ.σ Λάδι
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Παρμεζάνα.
 
֍ Προαιρετικά υλικά ֍
  • Πάπρικα
  • Ρίγανη


֍ Οδηγίες παρασκευής ֍

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί (σκόρδο, πιπέρι αλάτι, πάπρικα, ρίγανη) & το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (όπως στη φωτογραφία), τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το λάδι. 


  • Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα μπαχαρικά τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε άλλη μία φορά να πάνε παντού στις πατάτες. 


  • Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω τις πατάτες.


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 50΄περίπου.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές



֍ Σημείωση ֍

  • Μπορούμε να τις σερβίρουμε σαν συνοδευτικό με κρέας ή θαλασσινά ή ακόμα και σκέτες μαζί με ένα ντιπ.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου