Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κουβεράκια


Φτιάξτε σπιτικά μίνι ψωμάκια (κουβέρ) για να συνοδεύσετε ένα εορταστικό γεύμα, το σνακ σας ή ακόμα να τα αλείψετε με βούτυρο και μαρμελάδα για το πρωινό σας.
 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞


Μερίδες : Για 16 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1+1 ώρα, Ψήσιμο 20΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍

  • 1 κιλό κίτρινο σκληρό αλεύρι
  • 600 γρ. νερό 
  • 60 γρ. λάδι
  • 30 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μάγια.


֍ Τρόπος παρασκευής ֍

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά & ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε το νερό (να είναι χλιαρό) ρίχνουμε το αλάτι & ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το λάδι & το αλατόνερο μέσα στο κάδο με το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε για 5΄ με 8΄ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ το ζυμάρι (ή το αφήνουμε μέσα στο κάδο), το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  • Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μπαλάκια των 110γρ, ή σε μικρά φραντζολάκια αλευρωμένα, χαράζουμε με ξυράφι αν θέλουμε και σκεπάζουμε να φουσκώσει για 45΄- 60΄.
 

  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20΄.
 


 Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου