Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πατατοσαλάτα του Ανδρέα


Μπορείτε να βρείτε παραπολλές συνταγές με πατατοσαλάτες στο internet με διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με το περιεχόμενο τους, από απλές νηστήσιμες μέχρι με μπέικον και διάφορα λαχανικά, το σημαντικό είναι να βρείτε ποια γεύση σας ταιριάζει και σας αρέσει περισσότερο.

Πιστεύω ότι η συνταγή που ακολουθεί μετά από αρκετό ψάξιμο θα σας αρέσει περισσότερο από όποια άλλη έχετε φτιάξει και δοκιμάσει μέχρι σήμερα και θα γίνει αποκλειστικά η αγαπημένη σας.

Είναι απλή, εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει. 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄- 25΄, Αναμονή 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿ 


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍

  • 750 γρ. Πατάτες baby ή μία συσκευασία.
  • 3-4 Μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • 1-2 Μικρά αγγούρια ή μισό μεγάλο σε λεπτές φέτες.
  • 2 κ.σ. Ψιλοκομμένο Μαϊντανό.
  • 2 κ.σ. Κάπαρη ξεπλυμένη για να φεύγει η αλμύρα της.
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα Dijon.
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι ή από δύο μικρά.
  • 50 - 60 ml Παρθένο Ελαιόλαδο.
  • 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.


֍ Τρόπος παρασκευής ֍

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
  • Την ώρα που βράζουν οι πατάτες προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το αγγούρι, ξεπλένουμε την κάπαρη και τα βάζουμε στην άκρη, Στύβουμε το λεμόνι σε ένα φλυτζάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα με την βοήθεια μία τρύπιας κουτάλας, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μία σαλατιέρα.
  • Όπως είναι ζεστές ρίχνουμε αμέσως το χυμό από το λεμόνι για να τον απορροφήσουν και να κρατήσουν την οξύτητά του.
  • Μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, το αγγούρι, τον μαϊντανό, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με προσοχή να μην διαλύσουμε τις πατάτες.
  • Δοκιμάζετε και αν χρειάζεστε προσθέστε λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι ή πιπέρι.
  • Σερβίρετε την σαλάτα ζεστή ή μετά από 30΄ περίπου σε θερμοκρασία δωματίου όπου θα έχουν αναμιχθεί τα αρώματα του φρέσκου κρεμμυδιού με την κάπαρη και την ρίγανη.


֍ Σημείωση ֍

  • Αντί να ξεφλουδίσετε τις πατάτες πριν το βράσιμο μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε μετά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφήσουν λιγότερο νερό και να μην αλλοιώνετε η υφή και η γεύση τους. Το ιδανικό είναι να τις πλένετε με άφθονο νερό και με ένα βουρτσάκι να απομακρύνετε χώματα και βρομιές που θα υπάρχουν εξωτερικά. 
  • Ποτέ δεν βάζουμε σε νερό που βράζει να βράσουμε τις πατάτες, τις βάζουμε πάντα σε κρύο νερό. Αν τις βάλουμε σε νερό που βράζει τότε δεν θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα, θα είναι μαλακές από έξω και σκληρές από μέσα.
  • Βράζουμε πάντα τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  • Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποια βινεγκρέτ, τότε η καταλληλότερη στιγμή να τη βάλεις είναι όσο ακόμη οι πατάτες είναι ζεστές, από την άλλη αν χρησιμοποιήσεις κάποιο dressing που έχει ως βάση τη μαγιονέζα τότε θα πρέπει να το προσθέσεις όταν οι πατάτες έχουν κρυώσει.  



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου