𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄ περίπου, Ψήσιμο 50΄- 60΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- 1 συσκευασία φύλλα σφολιάτας "Χρυσή Ζύμη".
- 6 Αυγά φρέσκα.
- 100 ml Γάλα φρέσκο, πλήρες " Όλυμπος ".
- 600 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό " Όλυμπος 5%" (είναι 3 κεσεδάκια).
- 500 γρ Φέτα Κατσικίσια ή κάποια άλλη της επιλογής σας.
- 100 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του.
- 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο "Lurpak".
- 2 κ.σ. κοφτές Δυόσμο ξερός.
- 1 κ.σ. Αλάτι ημίχονδρο.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Λίγο Λάδι για να αλείψουμε το ταψί μας.
- Λίγο γάλα για να αλείψουμε την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Παπαρουνόσπορος.
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
- Ένα ταψί 30 x 40 περίπου. (Οι διαστάσεις είναι ενδεικτικές) όσο ποιο μικρό είναι το ταψί τόσο ποιο χονδρή θα βγει η τυρόπιτα.
- Ένα πλάστη για να μεγαλώσουμε λίγο αν χρειαστεί το κάθε φύλλο σφολιάτας.
- Ένα μεγάλο μπολ.
- Μία μαρίζ.
- Ένα πινέλο.
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ξεκινάμε με την γέμιση : Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε.
- Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι.
- Χοντροτρίβετε τη φέτα με το χέρι και την προσθέτετε στο μίγμα.
- Ρίχνετε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με την μαριζ με προσοχή για να μη διαλύσετε τη φέτα.
- Αλείφετε το ταψί σας με λάδι (και τα τοιχώματα) με την βοήθεια ενός πινέλου.
- Ανοίγετε την συσκευασία από το πακέτο της σφολιάτας, παίρνεται το ένα φύλλο το απλώνετε στο πάγκο σας.
- Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε το φύλλο (αν χρειάζεται) στις διαστάσεις του ταψιού ώστε να καλύψετε και τα τοιχώματά του μέχρι πάνω.
- Μεταφέρετε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το απλώνετε με προσοχή.
- Αδειάζετε το μίγμα από το μπολ πάνω στο φύλλο σφολιάτας, το απλώνετε και το ισιώνετε σε όλη την επιφάνεια.
- Ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας όπως και το πρώτο, το μεταφέρετε και το τοποθετείτε πάνω από το μίγμα καλύπτοντας το, φτάνοντας και αυτό πάνω στα πλαϊνά του πρώτου φύλλου.
- Με την βοήθεια ενός πιρουνιού πιέζετε τα δύο φύλλα να ενωθούν.
- Αλείφετε με γάλα την επιφάνεια και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο.
- Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζετε / κόβετε την επιφάνεια της σφολιάτας σε κομμάτια.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50΄- 60΄ περίπου. (ελέγχετε τακτικά γιατί υπάρχει διαφορά από φούρνο σε φούρνο).
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον 15΄ πριν την κόψετε στα σημεία που την έχετε χαράξει.
- Την σερβίρετε και την απολαμβάνετε ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου