Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας


𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄ περίπου, Ψήσιμο 50΄- 60΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 συσκευασία φύλλα σφολιάτας "Χρυσή Ζύμη".
  • 6 Αυγά φρέσκα.
  • 100 ml Γάλα φρέσκο, πλήρες " Όλυμπος ".
  • 600 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό " Όλυμπος 5%" (είναι 3 κεσεδάκια).
  • 500 γρ Φέτα Κατσικίσια ή κάποια άλλη της επιλογής σας.
  • 100 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του.
  • 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο "Lurpak".
  • 2 κ.σ. κοφτές Δυόσμο ξερός.
  • 1 κ.σ. Αλάτι ημίχονδρο.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Λίγο Λάδι για να αλείψουμε το ταψί μας.
  • Λίγο γάλα για να αλείψουμε την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Παπαρουνόσπορος. 

֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • Ένα ταψί 30 x 40 περίπου. (Οι διαστάσεις είναι ενδεικτικές) όσο ποιο μικρό είναι το ταψί τόσο ποιο χονδρή θα βγει η τυρόπιτα.
  • Ένα πλάστη για να μεγαλώσουμε λίγο αν χρειαστεί το κάθε φύλλο σφολιάτας.
  • Ένα μεγάλο μπολ.
  • Μία μαρίζ.
  • Ένα πινέλο.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ξεκινάμε με την γέμιση : Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε.
  • Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι.
  • Χοντροτρίβετε τη φέτα με το χέρι και την προσθέτετε στο μίγμα.
  • Ρίχνετε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με την μαριζ με προσοχή για να μη διαλύσετε τη φέτα.
  • Αλείφετε το ταψί σας με λάδι (και τα τοιχώματα) με την βοήθεια ενός πινέλου.
  • Ανοίγετε την συσκευασία από το πακέτο της σφολιάτας, παίρνεται το ένα φύλλο το απλώνετε στο πάγκο σας.
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε το φύλλο (αν χρειάζεται) στις διαστάσεις του ταψιού ώστε να καλύψετε και τα τοιχώματά του μέχρι πάνω.
  • Μεταφέρετε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το απλώνετε με προσοχή.
  • Αδειάζετε το μίγμα από το μπολ πάνω στο φύλλο σφολιάτας, το απλώνετε και το ισιώνετε σε όλη την επιφάνεια.
  • Ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας όπως και το πρώτο, το μεταφέρετε και το τοποθετείτε πάνω από το μίγμα καλύπτοντας το, φτάνοντας και αυτό πάνω στα πλαϊνά του πρώτου φύλλου.
  • Με την βοήθεια ενός πιρουνιού πιέζετε τα δύο φύλλα να ενωθούν.
  • Αλείφετε με γάλα την επιφάνεια και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο.
  • Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζετε / κόβετε την επιφάνεια της σφολιάτας σε κομμάτια.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50΄- 60΄ περίπου. (ελέγχετε τακτικά γιατί υπάρχει διαφορά από φούρνο σε φούρνο).
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον 15΄ πριν την κόψετε στα σημεία που την έχετε χαράξει.
  • Την σερβίρετε και την απολαμβάνετε ζεστή.



Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου