Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και τυριά

 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 6 άτομα περίπου .
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄ περίπου, Βράσιμο 10΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


Μία καταπληκτική συνταγή για να ξεφύγουμε από την κρεατοφαγία που ζήσαμε τις ημέρες των εορτών. Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι, φέτα, ανθότυρο, λίγη γραβιέρα και αρκετή σάλτσα θα απογειώσουν το πιάτο σας.


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 500γρ. Ζυμαρικά Κοχύλια "Primo Gusto".
  • 500γρ. Σπανάκι "Μπαρμπαστάθης".
  • 500γρ. Ανθότυρο τριμμένο.
  • 300γρ. Φέτα Τσαντίλας (σκληρή φέτα).
  • 200γρ. Κεφαλογραβιέρα "Γεωργίου".
  • 1 Πράσο μέτριο κομμένο σε λεπτές ροδέλες. 
  • 3 - 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • 1 Φινόκιο ψιλοκομμένο (ξεχωριστά το άσπρο και το πράσινο μέρος).
  • Λίγο Παρθένο ελαιόλαδο.
  • 1 βαζάκι Barilla Basilico.
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης "Royal"
  • Λίγο μοσχοκάρυδο.
  • 1 Κοφτό κ.γ Ζάχαρη για την σάλτσα.
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍ 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βράζετε για 10΄ τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι  και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το φινόκιο (μόνο το άσπρο μέρος) για 2΄- 3΄.

  • Προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε κατά διαστήματα, περιμένετε να μαραθεί και να πιει όλα τα υγρά του. 
  • Όταν πιει τα υγρά πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε μέσα την θρυμματισμένη φέτα, το ανθότυρο και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
  • Προσθέστε μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  • Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
  • Ρίξτε σε ένα Moulti το περιεχόμενο από το βαζάκι της Barilla Basilico, λίγο λάδι, την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο αλάτι λίγο πιπέρι και πολτοποιήστε όλα μαζί για 1΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού και γεμίστε με το μίγμα ένα ένα τα ζυμαρικά.
  • Τοποθετήστε τα γεμισμένα ζυμαρικά μέσα σε ένα ταψί, κοντά το ένα δίπλα στο άλλο.

  • Ρίξτε την σάλτσα  ντομάτας από πάνω.
  • Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30΄.
  • Μετά τα 30΄ αφερέστε το αλουμινόχαρτο πασπαλίστε τα ζυμαρικά με την τριμμένη  κεφαλογραβιέρα και ψήνετε για άλλα 10΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα.

  • Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου