Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Συκώτι ψητό στο BBQ


𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 15΄, Ψήσιμο 10΄-12΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿

Ψητό μοσχαρίσιο συκώτι στο BBQ, μία απλή και γρήγορη συνταγή που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της.


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 4-5 Κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο.
  • Γάλα φρέσκο.
  • Σκόρδο σε σκόνη ή 2-3 σκελίδες πολτοποιημένο.
  • Σκόνη Μουστάρδας.
  • Πάπρικα Καπνιστή.
  • Λίγο λάδι.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Παίρνουμε το συκώτι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με γάλα. Το αφήνουμε εκεί για 30΄.
  • Αφαιρούμε το συκώτι από το γάλα (δεν το ξεπλένουμε), το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. 
  • Αλείφουμε με λάδι ένα ένα κομμάτι.
  • Ρίχνουμε από πάνω την σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, την σκόνη μουστάρδας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη για 15΄περίπου.
  • Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας (BBQ) στους 200°C.
  • Βάζουμε πάνω στην ψησταριά το συκώτι, ψήνουμε στην αρχή κάθε μεριά μόνο για  2΄, στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση στην μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8΄- 9΄ γυρίζοντας τακτικά το κάθε κομμάτι ανά 1΄.

  • Μετά τα 12΄ αφαιρούμε τα κομμάτια από την σχάρα μας, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα αφήνουμε για 10΄ να "σταθούν" και να πέσει η θερμοκρασία χωρίς να τα κόψουμε.
  • Στην συνέχεια κόβουμε το συκώτι σε μικρότερα κομμάτια (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

֍ Συμβουλές ֍
  • Το γάλα, σπάει την έντονη μυρωδιά του συκωτιού, είναι προαιρετικό βήμα αλλά έχει αποτέλεσμα για αυτούς που τους ενοχλεί. Επίσης μαλακώνει το συκώτι.
  • Το λάδι, βοηθά στο να κολλήσει η σκόνη των μπαχαρικών ευκολότερα πάνω στο συκώτι και να μην σας κολλήσει στην σχάρα της ψησταριάς.
  • Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση αντικολλητικές μεμβράνες ψησίματος που μπαίνουν πάνω στην σχάρα και δεν κολλάνε αυτά που ψήνετε.
  • Ποτέ δεν τρυπάμε το συκώτι όταν ψήνετε για να μην χάσει τα υγρά του γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει, χρησιμοποιήστε κάποια λαβίδα για το συχνό γύρισμα.
  • Ποτέ δεν κόβουμε το συκώτι αμέσως μόλις το βγάλουμε από την ψησταριά, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του για λίγα λεπτά και να ισορροπήσουν μέσα του τα υγρά του. 


Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου