Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Τυροπιτάκια κουρού σπιτικά


Πεντανόστιμα τυροπιτάκια κουρού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, για όλες τις ώρες, για το σχολείο, το γραφείο, για το πάρτυ.  
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :  Για 50 τεμ. περίπου (ανάλογα το μέγεθος).
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 35΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
Για την ζύμη
  • 550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 
  • 320 γρ. Γιαούρτι αγελάδος "Όλυμπος".
  • 150. γρ. Ηλιέλαιο. 
  • 1 κ.γ Αλάτι.
  • 20 γρ. Μπεικιν Πάουντερ "Γιώτης"
  • 25 γρ. Βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά).
Για την γέμιση
  • 400 γρ. Βαρελίσια φέτα  "Καλαβρύτων".
  • 2 Αυγά μεγάλα καλά χτυπημένα.
  • Πιπέρι
Για το άλειμμα
  • 1 αυγό καλά χτυπημένο

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Ξεκινάμε ετοιμάζοντας πρώτα την ζύμη μας.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας στα τοιχώματα του κάδου.

  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 40΄ (μη περιμένετε ότι θα αυξηθεί ο όγκος της).
  • Στον χρόνο αυτό της αναμονής φτιάχνουμε την γέμιση μας, σπάμε σε ένα μπολ  τα αυγά και τα χτυπάμε καλά (όπως κάνουμε στην ομελέτα).
  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ που έχουμε τα αυγά. Ρίχνουμε μέσα πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Αφήνουμε την γέμιση μας στην άκρη.
  • Χωρίζουμε την ζύμη στα 4 κομμάτια.
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα  ένα τα κομμάτια της ζύμης στον πάγκο μας δημιουργώντας ένα φύλο πάχους 2-3mm.
  • Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι αν δεν έχετε κουπ-πατ) κόβουμε το φύλο σε δισκάκια (όπως στην φωτό).

  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγη από την γέμιση μας και την τοποθετούμε στο κέντρο σε κάθε δισκάκι.

  • Κλείνουμε το κάθε δισκάκι (σαν βιβλίο) πιέζοντας ελαφρά περιφερικά με τα δάκτυλά μας σχηματίζοντας τα μικρά τυροπιτάκια.
  • Στρώνουμε ένα αντικολλητικό φύλο πάνω σε ταψί φούρνου και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας.

  • Αλείβουμε με αυγό την επιφάνια τους και τα αφήνουμε για 30΄περίπου.
  • Ψήνουμε στους 160° - 170° για 25΄ περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

֍ Συμβουλή ֍
  • Αν φτιάξετε μικρά τυροπιτάκια με την ζύμη αυτή έχετε 70 τεμ. περίπου, αν φτιάξετε ατομικές τυρόπιτες υπολογίστε τα 8 -9 τεμ ανάλογα το μέγεθος. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου