Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ντοματόσουπα 🍅


Η τοματόσουπα είναι μια σούπα παρασκευασμένη με τομάτες ως το βασικό συστατικό. Μπορεί να σερβίρεται ζεστή ή κρύα μέσα σε ένα μπολ και μπορεί να παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να έχει λεία υφή, ενώ υπάρχουν και συνταγές που περιλαμβάνουν κομμάτια της τομάτας, κρέμα γάλακτος, ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, φιδέ, κομμάτια από άλλα λαχανικά κ.α. Οι δημοφιλείς "επικαλύψεις" της τοματόσουπας περιλαμβάνουν ξινή κρέμα ή κρουτόν. Μπορεί να παρασκευαστεί φρέσκια με ζεμάτισμα των τοματών, αφαιρώντας τη φλούδα και στη συνέχεια αναμειγνύοντάς τις σε πουρέ.


Η συνταγή που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να φτιάξετε βήμα βήμα μία νόστιμη, υγιεινή, απλή και γρήγορη σούπα που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση της. Είναι μία συνταγή αφιερωμένη σε όλους αυτούς που δεν έχουν χρόνο να σπαταλήσουν στην κουζίνα τους και θέλουν να γευτούν κάτι γρήγορο και καλό.

🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅


Μερίδες :  Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 3΄, Μαγείρεμα 15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿


֍ Σκεύη που θα χρειαστείτε  ֍
  • Μία κατσαρόλα.
  • Ένα ραβδομπλέντερ. 
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού.
  • Μία κουτάλα της σούπας για σερβίρισμα.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 μέτριο καρότο σε λεπτές ροδέλες.
  • 1 Πιπεριά Τσίλι  αποξηραμένη. 
  • Λίγο λάδι.
  • Μία κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες "Κύκνος".
  • 1 κ.γ Πάπρικα γλυκιά.
  • 1κ.γ Κρεμμύδι σκόνη.
  • 1½ κ.γ Ντοματοπολτό "Κύκνος"
  • 1 κ.γ κοφτό ζάχαρη.
  • 1 κ.γ κοφτό ρίγανη.
  • 450 ml νερό.
  • 1 κύβο λαχανικών knorr. 
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 10 λεπτές φέτες ψωμί φρυγανισμένο (στο φούρνο).

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ροδέλες καρότου, τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι για 3΄ - 4΄.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις αποφλοιωμένες ντομάτες (ολόκληρες δεν τις διαλύουμε), την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη, τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη, την ρίγανη, τον κύβο λαχανικών και το νερό. Βράζουμε για 15΄ περίπου.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Για το φρυγανισμένο ψωμί 
  • Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στην σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για μερικά λεπτά στους 160 συνδυάζοντας αέρα και αντιστάσεις.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστό το ραντίζουμε με λίγο λάδι και σκόνη σκόρδου (προαιρετικά) .
  • Σερβίρουμε μαζί με την σούπα.

֍ Συμβουλή ֍
  • Αν θέλετε να γίνει περισσότερο καυτερή προσθέστε και μία δεύτερη πιπεριά τσίλι (ανάλογα με το πόσο αντέχετε). 



Καλή επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου