Η τυρόπιτα είναι ένα από τα ποιο ωραία και λαχταριστά σνακ / συνοδευτικά στο Ελληνικό τραπέζι, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές απλές ή σύνθετες με μοναδικά αποτελέσματα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεστε ειδικές ικανότητες για να την πετύχετε απλά ακολουθείστε τα βήματα και η επιτυχία είναι σίγουρη.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 8΄, Ψήσιμο 40΄ - 45΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Σκεύη που θα χρειαστείτε ֍
- Ένα ταψί 25 x 35 περίπου.
- Ζυγαριά.
- Ένα μεγάλο μπολ.
- Ένα μικρό μπολ.
- Αυγοδάρτης.
- Πιρούνι μεγάλο.
- Πινέλο [κατά προτίμηση σιλικόνης].
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- 500 γρ. Φύλλο κρούστας.
- 260 γρ. Γάλα πλήρες [3,7 λιπαρά].
- 2 Μέτρια Αυγά.
- 500 γρ. Φέτα.
- 1 κ.γ. Μπέικεν Πάουντερ.
- Πιπέρι φρεσκοτρυμμένο.
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 70 γρ. Λάδι.
- 80 γρ. Νερό.
- Σουσάμι [Λευκό / Μαύρο].
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την φέτα, με την βοήθεια ενός πιρουνιού την θρυμματίζουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και με την βοήθεια του αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε μέσα τα αυγά, το μπεικεν πάουντερ, πιπέρι λίγο αλάτι, ανακατεύουμε πάλι με τον αυγοδάρτη.
- Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το λάδι το αλάτι και το νερό, ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε το ταψί και με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε όλη την επιφάνια του.
- Παίρνουμε ένα φύλο κρούστας και το στρώνουμε στην βάση αφήνοντας να εξέχει έξω από το ταψί.
- Πιτσιλάμε από πάνω λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
- Τοποθετούμε το δεύτερο φύλο από πάνω και πιτσιλάμε πάλι από πάνω λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
- Σουρώνουμε / τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλα [σαν πιέτες] και τα βάζουμε στην σειρά [περίπου 5-6 φύλα] πάνω από τα δύο πρώτα φύλλα.
- Πιτσιλάμε πάλι από πάνω λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
- Με την βοήθεια μίας κουτάλας ρίχνουμε το περιεχόμενο του μεγάλου μπολ σιγά σιγά ώστε να πάει το μίγμα μας και μέσα στις πιέτες.
- Από πάνω βάζουμε ένα φύλο, γυρίζουμε τις άκρες από κάτω δημιουργώντας έναν φάκελο και πιτσιλάμε από πάνω πάλι λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
- Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα δύο φύλα που μας έχουν μείνει.
- Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια από πάνω και ρίχνουμε το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στις αντιστάσεις για 40΄ περίπου μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου