Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Τυρόπιτα αφράτη


Η τυρόπιτα είναι ένα από τα ποιο ωραία και λαχταριστά σνακ / συνοδευτικά στο Ελληνικό τραπέζι, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές απλές ή σύνθετες με μοναδικά αποτελέσματα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεστε ειδικές ικανότητες για να την πετύχετε απλά ακολουθείστε τα βήματα και η επιτυχία είναι σίγουρη.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :
  Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 8΄, Ψήσιμο 40΄ - 45΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿


֍ Σκεύη που θα χρειαστείτε  ֍
  • Ένα ταψί 25 x 35 περίπου.
  • Ζυγαριά.
  • Ένα μεγάλο μπολ.
  • Ένα μικρό μπολ.
  • Αυγοδάρτης.
  • Πιρούνι μεγάλο.
  • Πινέλο [κατά προτίμηση σιλικόνης].

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍

  • 500 γρ. Φύλλο κρούστας.
  • 260 γρ. Γάλα πλήρες [3,7 λιπαρά].
  • 2 Μέτρια Αυγά.
  • 500 γρ. Φέτα.
  • 1 κ.γ. Μπέικεν Πάουντερ.
  • Πιπέρι φρεσκοτρυμμένο.
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 70 γρ. Λάδι.
  • 80 γρ. Νερό.
  • Σουσάμι [Λευκό / Μαύρο].

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την φέτα, με την βοήθεια ενός πιρουνιού την θρυμματίζουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα και με την βοήθεια του αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

  • Προσθέτουμε μέσα τα αυγά,  το μπεικεν πάουντερ, πιπέρι λίγο αλάτι, ανακατεύουμε πάλι με τον αυγοδάρτη.
  • Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το λάδι το αλάτι και το νερό, ανακατεύουμε καλά.

  • Παίρνουμε το ταψί και με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε όλη την επιφάνια του.
  • Παίρνουμε ένα φύλο κρούστας και το στρώνουμε στην βάση αφήνοντας να εξέχει έξω από το ταψί.
  • Πιτσιλάμε από πάνω λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
  • Τοποθετούμε το δεύτερο φύλο από πάνω και πιτσιλάμε πάλι από πάνω λάδι με την βοήθεια του πινέλου.

  • Σουρώνουμε / τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλα [σαν πιέτες] και τα βάζουμε στην σειρά [περίπου 5-6 φύλα] πάνω από τα δύο πρώτα φύλλα.

  • Πιτσιλάμε πάλι από πάνω λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
  • Με την βοήθεια μίας κουτάλας ρίχνουμε το περιεχόμενο του μεγάλου μπολ σιγά σιγά ώστε να πάει το μίγμα μας και μέσα στις πιέτες.

  • Από πάνω βάζουμε ένα φύλο, γυρίζουμε τις άκρες από κάτω δημιουργώντας έναν φάκελο και πιτσιλάμε από πάνω πάλι λάδι με την βοήθεια του πινέλου.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα δύο φύλα που μας έχουν μείνει.
  • Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια από πάνω  και ρίχνουμε το σουσάμι.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στις αντιστάσεις για 40΄ περίπου μέχρι να ροδίσει.  




Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου