Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Παραδοσιακοί σπιτικοί Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Λουκουμάδες, μοναδική αγαπημένη λιχουδιά που έχουμε γευτεί μικροί και μεγάλοι με διάφορους συνδυασμούς, όπως με μέλι και κανέλα, με γέμιση σοκολάτας, με επικαλύψει σοκολάτας, μέλι με καρύδια, ζάχαρη άχνη κλπ. Ένα γλύκισμα που όσες φορές και να το δοκιμάσουμε πάντα θα μας ενθουσιάζει με την γεύση του και θα μας φέρνει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις. Η συνταγή που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να φτιάξετε παραδοσιακούς πεντανόστιμους σπιτικούς λουκουμάδες με μέλι και κανέλα και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Προσοχή σερβίρετε τους ζεστούς και θα με θυμηθείτε. 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :
  Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 60΄, Μαγείρεμα 15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 460 γρ. Νερό χλιαρό.
  • 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 1 κ.γ Ζάχαρη κρυσταλλική.
  • 25 γρ. Μαγιά Νωπή.
  • ½ κ.γ. Κανέλα σκόνη.
  • 2 κ.σ. Σπορέλαιο.
  • 1 κ.γ. κοφτό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Μέλι
  • 400 ml Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα * 
 
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό την μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μέλι, το αλάτι, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε πάλι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το εξάρτημα "K" σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη .
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ τον  καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Εναλλακτικά βάζουμε την ζύμη σε ένα μπόλ την καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε πάλι για μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  • Γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ με σπορέλαιο, το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο σπορέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Όταν κάψει το λάδι μας παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη από τη ζύμη και την πιέζουμε στην παλάμη μας. Το μείγμα που θα βγει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, το παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού που έχουμε βουτήξει πριν μέσα στο φλιτζανάκι του καφέ με το λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη ζύμη να γλιστρήσει από το κουταλάκι και να πέσει στο καυτό λάδι χωρίς να κολλήσει.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4΄- 5΄ μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Αφαιρούμε τους λουκουμάδες με την βοήθεια μία τρυπητής κουτάλας και τους βάζουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Στην συνέχεια όπως είναι ζεστοί τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τους ρίχνουμε από πάνω μέλι και κανέλα (όσο επιθυμούμε). 
  • Σερβίρουμε ζεστούς.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου