Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ζαμπονοτυρόπιτα σπιτική με φρέσκια ντομάτα


Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία διαφορετική συνταγή για σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα που δεν θα σας εντυπωσιάσει απλά με την γεύση της, θα σας ξετρελάνει και θα πείτε ότι το ταψί αυτό δεν είναι αρκετό για να την απολαύσετε.
Είναι απλή, εύκολη, γρήγορη και δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες ικανότητες για να την φτιάξετε απλά ακολουθείστε ένα ένα τα βήματα (και τις φωτογραφίες) και η επιτυχία είναι σίγουρη.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :  Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 25΄περίπου .
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • Ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
  • Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Μία σπάτουλα για να απλώσετε την σάλτσα ή ένα κουτάλι της σούπας αν δεν έχετε.
  • Ένα μεγάλο πιρούνι.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας της αρεσκείας σας (εγώ βάζω "χρυσή ζύμη").
  • 1 βαζάκι Pesto Barilla "Calabrese".
  • 8-10 Φέτες τυρί του τοστ "Adoro Creamy".
  • 5-7 Φέτες ψητό ζαμπόν "Gourmet" Εν Ελλάδι.
  • 100γρ Παρμεζάνα "Regiano" τριμμένη στο ψιλό.
  • 2-3 Φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες (πρέπει να αφαιρέσετε τα σπόρια για λιγότερα υγρά).

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Πάρτε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου σας και στρώστε μέσα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Τοποθετήστε πάνω του το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας.
  • Απλώστε πάνω από την σφολιάτα την σάλτσα pesto της Barilla με την βοήθεια μία σπάτουλας αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό γύρο στο 1,5cm.
  • Στρώστε πάνω από την σάλτσα τις φέτες του τυριού ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια.
  • Στην συνέχεια βάλτε από πάνω τις φέτες από το ζαμπόν.
  • Ρίξτε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Και τέλος στρώστε από πάνω τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας.
  • Τοποθετήστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείστε περιμετρικά γυρίζοντας τα άκρα των δύο φύλλων.
  • Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπήστε την επιφάνεια της πίτας (όπως στην φωτογραφία) ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί και να μην σας γίνει μπαλόνι η πίτα.
  • Ψήνετε στους 170ºC μέχρι να ροδίσει η πίτα σας (περίπου 25΄).


֍ Συμβουλή ֍
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα της αρεσκείας σας, αυτά που αναφέρω δεν είναι για διαφημιστικό σκοπό απλά τα επέλεξα για την τέλεια επιτυχία στην γεύση.
  • Το τυρί του τοστ "Adoro Gouda" που σας προτείνω δεν έχει έντονη γεύση και δεν είναι αλμυρό ώστε να σας επηρεάσει την γεύση της σάλτσας.
  • Δεν χεριάζετε να προσθέσετε επιπλέων αλάτι στην πίτα.
  • Σφραγίστε περιμετρικά την πίτα οπωσδήποτε για να μην χάσετε υγρά.
  • Στις φωτογραφίες η ντομάτα είναι με τα σπόρια της, εσείς αφαιρέστε τα σπόρια.
  • Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, εσείς ψήστε μέχρι να ροδίσει η πίτα.   

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου