Σκορδόψωμο σπιτικό. Φτιάξτε ένα μοναδικό, εύκολο, γρήγορο, απλό και προπάντων τέλειο ορεκτικό που θα ξετρελάνει με την γεύση του τους καλεσμένους σας.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 4-6 άτομα περίπου .
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄ περίπου, Ψήσιμο 10΄-15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- Ένα καρβέλι ψωμί.
- Μία συσκευασία βούτυρο Lurpak αλατισμένο.
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες.
- Ρίγανη τριμμένη.
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Αφήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
- Προσθέστε μέσα το πολτοποιημένο σκόρδο και την τριμμένη ρίγανη.
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά και αφήστε την συσκευασία στην άκρη.
- Κόψτε το καρβέλι σε φέτες από πάνω προς τα κάτω χωρίς να το κόψετε τελείως, σταματήστε το μαχαίρι πριν την βάση.
- Βάλτε το καρβέλι στο φούρνο για 6΄- 7΄ στους 200ºC για να ζεσταθεί.
- Βγάλτε το καρβέλι και αλείψτε με βούτυρο ενδιάμεσα τις φέτες του ψωμιού.
- Ψήνουμε πάλι για 8΄- 10΄ περίπου να λειώσει το βούτυρο και να ξεροψηθεί το καρβέλι.
- Σερβίρουμε το καρβέλι ζεστό πάνω σε ξύλινο πλατό.
֍ Συμβουλές ֍
- Φτιάξτε το σκορδοβούτυρο από την προηγούμενη ημέρα και βάλτε το στο ψυγείο για να απλωθούν τα αρώματα.
- Καρβέλι χρησιμοποιώ το "Μάνης" από τον Βενέτη.
- Χρησιμοποιώ αλατισμένο βούτυρο και δεν προσθέτω επιπλέον αλάτι.
- Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε και άλλα υλικά που σας αρέσουν όπως τυρί τριμμένο της επιλογής σας, ανθότυρο, παρμεζάνα, να προσθέσετε λίγο λάδι, κάποια μυρωδικά όπως βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή όποιο άλλο υλικό σας αρέσει, μπορείτε να φτιάξετε ότι συνδυασμό θέλετε και σας αρέσει, προσωπικά μου αρέσει το κλασικό σκορδόψωμο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου