Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Σκορδόψωμο

Σκορδόψωμο σπιτικό. Φτιάξτε ένα μοναδικό, εύκολο, γρήγορο, απλό και προπάντων τέλειο ορεκτικό που θα ξετρελάνει με την γεύση του τους καλεσμένους σας. 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4-6 άτομα περίπου .
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄ περίπου, Ψήσιμο 10΄-15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍

  • Ένα καρβέλι ψωμί.
  • Μία συσκευασία βούτυρο Lurpak αλατισμένο.
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες.
  • Ρίγανη τριμμένη. 


֍ Τρόπος παρασκευής ֍

  • Αφήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
  • Προσθέστε μέσα το πολτοποιημένο σκόρδο και την τριμμένη ρίγανη.
  • Ανακατέψτε καλά τα υλικά και αφήστε την συσκευασία στην άκρη.
  • Κόψτε το καρβέλι σε φέτες από πάνω προς τα κάτω χωρίς να το κόψετε τελείως, σταματήστε το μαχαίρι πριν την βάση.
  • Βάλτε το καρβέλι στο φούρνο για 6΄- 7΄ στους 200ºC για να ζεσταθεί.
  • Βγάλτε το καρβέλι και αλείψτε με βούτυρο ενδιάμεσα  τις φέτες του ψωμιού.
  • Ψήνουμε πάλι για 8΄- 10΄ περίπου να λειώσει το βούτυρο και να ξεροψηθεί το καρβέλι.
  • Σερβίρουμε το καρβέλι ζεστό πάνω σε ξύλινο πλατό.   


֍ Συμβουλές ֍

  • Φτιάξτε το σκορδοβούτυρο από την προηγούμενη ημέρα και βάλτε το στο ψυγείο για να απλωθούν τα αρώματα.
  • Καρβέλι χρησιμοποιώ το "Μάνης" από τον Βενέτη.
  • Χρησιμοποιώ αλατισμένο βούτυρο και δεν προσθέτω επιπλέον αλάτι.
  • Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε και άλλα υλικά που σας αρέσουν όπως τυρί τριμμένο της επιλογής σας, ανθότυρο, παρμεζάνα, να προσθέσετε λίγο λάδι, κάποια μυρωδικά όπως βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή όποιο άλλο υλικό σας αρέσει, μπορείτε να φτιάξετε ότι συνδυασμό θέλετε και σας αρέσει, προσωπικά μου αρέσει το κλασικό σκορδόψωμο.    


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου