Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αβγά μάτια με Απάκι και σάλτσα ντομάτας


Μία μοναδική συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες σαν κυρίως γεύμα ή ακόμα σαν μεζέ για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή το ουζάκι σας. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να αποφασίσετε να το απολαύσετε η μοναδική του γεύση θα σας μείνει αξέχαστη.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες : Για 3-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
  • 4 Αβγά
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη.
  • 200 γρ. καπνιστό Απάκι.
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.
  • 2 κ.γ πελτέ ντομάτας Κύκνος.
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια Κύκνος.
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

֍ Οδηγίες παρασκευής ֍
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 1΄ περίπου. 
 

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2΄.


  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το Απάκι, τον πελτέ, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με όλα τα υλικά.....


  • στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ περίπου ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας μη μας στεγνώσει η σάλτσα ( στο σημείο αυτό ίσος χρειαστεί να συμπληρώσουμε πολύ λίγο νεράκι) .
 

  • Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ζάχαρη και το μπούκοβο.
  • Με μία σπάτουλα ανοίγουμε τρύπες στη σάλτσα και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα από ένα αυγό. 
 

  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει το ασπράδι στα αυγά και ανάλογα το πόσο θέλουμε να σφίξουν οι κρόκοι.
 




Σημείωση
  • Μπορείτε αντί για Απάκι να χρησιμοποιήσετε Σύγκλινο.
  • Στο σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω τριμμένη φέτα.
  • Επίσης αντί τα αποφλοιωμένα ντοματάκια να αποφλοιώσετε και να κόψετε 3-4 μεγάλες φρέσκες ντομάτες πιστεύω όμως τα ντοματάκια Κύκνος είναι η καλύτερη και καταλληλότερη εναλλακτική επιλογή.

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου