Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Κρεατόσουπα

Τώρα που έπεσε η θερμοκρασία και έπιασε το κρύο μία κρεατόσουπα είναι το ιδανικότερο φαγητό για να ζεσταθούμε. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που συνδυάζει το κρέας με τα λαχανικά και σίγουρα η γεύση της θα σας μείνει αξέχαστη.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 3-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα ??΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 800 γρ. Κρέας Μοσχάρι για βραστό (ελιά ή ποντίκι)
  • 1 Κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μεσαία
  • 3 Καρότα μέτρια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόνη
  • 2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 κ.σ. κριθαράκι ψιλό
  • 2-3 Κλωναράκια Σέλινο 
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • 1 κ.σ σάλτσα ντομάτας ή 1 κ.σ. πελτέ ή μια κομμένη ντομάτα ξεφλουδισμένη.
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Οδηγίες παρασκευής

  • Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει το κρέας σε μικρά κομμάτια ή κόψτε το εσείς, βάλτε το σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει (στην πρώτη βράση το ξαφρίζετε). Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά όμοια κομμάτια ( για να βράσουν εύκολα και γρήγορα).
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά για 4΄ περίπου να πάρουν αρώματα.
 
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε ανακατεύοντας ελαφρά να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  • Συμπληρώνουμε και τη ντομάτα στη κατσαρόλα & σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα.
  • Συμπληρώνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τα λαχανικά το κρέας με το ζωμό που άφησε.
  • Συμπληρώνουμε 1½ ποτήρι νερό. 

  • Μόλις πάρει πάλι βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄περίπου και η σούπα μας είναι έτοιμη.
  • Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.




Καλή σας όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου