Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Πλιγούρι κοκκινιστό

Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, μπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος, στη συνταγή που ακολουθεί μπορείτε να το φτιάξετε και να το γευτείτε  σαν συνοδευτικό και σαν κυρίως.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 3-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄- 20΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας :
✿✿✿✿



Υλικά που θα χρειαστείτε
  • 2 ποτήρια πλιγούρι
  • 5 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 200g σάλτσα ντομάτας
  • 1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη
  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο
Εργαλεία και σκεύη που χρειάζομαι

  • Σουρωτήρι 
  • Κατσαρόλα για τον ζωμό
  • Ένα τηγάνι αντικολλητικό



Οδηγίες παρασκευής
  • Ξεπλένουμε το πλιγούρι με άφθονο νερό και το αφήνουμε στην άκρη μεσα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε 5 ποτήρια νερό (περίπου 1.200 ml νερό) και ρίχνουμε μέσα ένα κύβο λαχανικών για να βράσει και να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο για να μας τον διατηρήσει ζεστό.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά.

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και το καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, πιπέρι, 1000ml από τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. 
  • Βράζουμε για 15΄- 20΄ περίπου, μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά του.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου