Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Κοχύλια με κοτόπουλο & σπανάκι


 

Ένα από τα προβλήματα που έχουμε στο σπίτι μας με το φαγητό, είναι ότι τα παιδιά μας δεν θέλουν να βλέπουν με τίποτα το σπανάκι, έτσι αποφάσισα να το καμουφλάρω με τη βοήθεια των ζυμαρικών και του κοτόπουλου και να φτιάξω μία συνταγή που τελικά είχε μεγάλη επιτυχία και δεν άφησαν "ψίχουλο". 

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες : Για 4 - 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄ - 20΄, Μαγείρεμα 10΄- 11΄, Ψήσιμο 25΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


Υλικά που θα χρειαστείτε
  • 500 γρ. Ζυμαρικά κοχύλια (Primo Gusto Conchiglie Grandi)
  • 5-6 κ.σ. λάδι για το τηγάνι
  • 150 γρ. Πεκορίνο τριμμένο "Χελμός"

Για τη γέμιση 
  • 300 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε πολύ μικρά τεμάχια (σαν ένα φασόλι).
  • 1½ κ.σ. πελτέ "Κύκνος"
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή δύο μικρά.
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
  • 250 γρ. Φρέσκα άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  • 80 ml Λευκό κρασί της αρεσκείας σας.
  • 300 γρ. Σπανάκι ψιλοκομμένο "Μπαρμπαστάθης".
  • 1½ κ.γ. Ξερό Θυμάρι
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια "Κύκνος" 400 γρ.
  • 300 γρ. Σκληρή φέτα βαρελίσια.
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής
  • Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά τα υλικά που θα χρειαστούμε (Μανιτάρια, Κοτόπουλο, Σκόρδο, Κρεμμύδι, Μαϊντανό) και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 12΄ (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή αν είναι αλμυρή η φέτα), μπόλικο πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σοτάρουμε για 4΄- 5΄ μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα.


  • Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, σκόρδο και σοτάρουμε για 3΄.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

  • Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι την αποφλοιωμένη ντομάτα (προαιρετικά μπορείτε να την αλέσετε σε ένα multi) & το σπανάκι.
 
  • Σιγοβράζουμε για 10΄με 15΄λεπτά προσέχοντας μην μας στεγνώσει η σάλτσα (αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο νερό).
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι μας, προσθέτουμε μέσα την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε για 5΄- 6΄ το μίγμα μας στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία. 


  • Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (Πυρέξ) και ρίχνουμε μέσα λίγη από την σάλτσα από το μίγμα μας.
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα κοχύλια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα μέσα στο πυρέξ μας.

  • Όταν γεμίσουμε το πυρέξ με τα κοχύλια ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που μας περίσσεψε και ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο πεκορίνο.
  • Ψήνουμε στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄- 30΄περίπου.



Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου