Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Πιπεριά με φέτα


Το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρεατικά στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο, κατάλληλο για finger food, πάρτυ, για να συνοδεύσετε τα κριτσίνια σας, για τα πατατάκια σας και για ότι άλλο θέλετε να φάτε. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με πιπεριές και φέτα και θα ξετρελαθείτε με την γεύση της.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες :
  Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 30΄- 60΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿



֍ Σκεύη που θα χρειαστείτε ֍
  • Ένα Μούλτι / μπλέντερ.
  • Ένα μπολ.
  • Σπάτουλα σιλικόνης.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 4 Πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες.
  • 250 Φέτα βαρελίσια Καλαβρύτων.
  • 1 Σκελίδα σκόρδο.
  • 1 Λιαστή ντομάτα.
  • Πιπέρι.
  • Αλάτι.
  • 1 κ.γ Πάπρικα γλυκιά.
  • 2 κ.σ. Λάδι.
  • 250 γρ. Γιαούρτι Όλυμπος 2%.
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά.

֍ Τρόπος Παρασκευής ֍
  • Σε ένα μούλτι βάζετε 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες, 1 κ.σ λάδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη λιαστή ντομάτα, την πάπρικά και την αποξηραμένη πιπεριά και πολτοποιούμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μίγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο λάδι (1 κ.σ.] και ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας σιλικόνης να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Τρίβουμε με το χέρι [σε ψίχουλα] την φέτα και την ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε με την σπάτουλα σιλικόνης με προσοχή για να μη διαλύσουμε περισσότερο τα τρίμματα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄ [προτιμότερο είναι 60΄].

֍ Συμβουλή  ֍
  • Τρίψτε την φέτα με το χέρι σε ψίχουλα αλλά μην την διαλύσετε τελείως, είναι σημαντικό όταν τρώτε να καταλαβαίνετε τα κομμάτια της φέτας.
  • Καυτερή πιπεριά βάλτε τόσο όσο θεωρείτε ότι σας αρέσει να καίει το ντιπ σας.
  • Αλάτι - Δοκιμάστε την φέτα πόσο αλμυρή είναι και αν χρειαστεί προσθέστε. 
  • Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως αλλά προτιμότερο είναι να είναι κρύο το ντιπ.
  • Συνοδεύστε το ντιπ με κριτσίνια, μπρουσκέτες ή φρυγανισμένο ψωμί.

Καλή επιτυχία  και καλή απόλαυση !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου