Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια φούρνου



Σπιτικά λαχταριστά τυροπιτάκια φούρνου, το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, για πρωινό, για το σχολείο, για το γραφείο, για το πάρτυ. Φτιάξτε την συνταγή που ακολουθεί και θα ξετρελαθείτε με την γεύση της.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 20 μέτρια τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 25.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • 1 Μεγάλο μπολ.
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού.
  • 1 Ταψί φούρνου.
  • 1 Πινέλο.
  • 1 Φύλλο αντικολλητικό. 
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • Φρέσκο φύλλο κρούστας.
  • 300 γρ. Φέτα σκληρή βαρελίσια.
  • 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.
  • 2 Αυγά μέτρια.
  • Μοσχοκάρυδο. 
  • Πιπέρι.
  • Σουσάμι (Προαιρετικά).
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Τρίβουμε την φέτα με το χέρι σε ένα μπολ.

  • Προσθέτουμε μέσα τα αυγά, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι της σούπας.

  • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο μας και κόβουμε κατά μήκος σε τέσσερεις λουρίδες (υπολογίστε να έχουν πλάτος περίπου 8 εκατοστά).
  • Θα χρειαστείτε περίπου 20 με 25 φύλλα (λουρίδες) .
  • Λαδώνουμε ένα ένα κάθε φύλο που θα χρησιμοποιήσουμε, με την βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση στην άκρη του φύλλου (μπροστά μας) και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα τρίγωνο.

  • Στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου ένα αντικολλητικό φύλλο και τοποθετούμε πάνω κάθε τυροπιτάκι που φτιάχνουμε.

  • Λαδώνουμε με το πινέλο ένα ένα, ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα στους 170°C για 25΄ περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.   




֍ Συμβουλή ֍
  • Όση ώρα τυλίγετε κάθε τυροπιτάκι σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα με μία πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  • Αλάτι δεν βάζουμε στην γέμιση γιατί είναι αλμυρή η φέτα.
  • Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο φύλλο κρούστας μπορείτε να καταψύξετε τα τυροπιτάκια σας για να τα ψήσετε αργότερα. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο φύλλο δεν μπορείτε να το καταψύξετε πάλι.
  • Αν θέλετε να ψήσετε τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια βάλτε τα όπως είναι παγωμένα  σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε τα φρέσκα τυροπιτάκια να τα τηγανίσετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.  

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου