Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά κεφτεδάκια με σάλτσα για να συνοδεύσετε το ρύζι ή τα ζυμαρικά σας. Ότι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει.
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει αυγά, μπορείτε όμως (όποιος θέλει) να τα προσθέσει στο κιμά πριν το ζύμωμα του.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Υλικά που θα χρειαστείς...
...για τα κεφτεδάκια
- 1 κιλό κιμα
- 2 - 3 κρεμμύδια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
- Σκόρδο
- Ψωμί ή φρυγανιά
- Αλάτι πιπέρι
- Ρίγανη ή δυόσμο
- Λάδι
- 2 αυγά (προαιρετικά)
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
...για την σάλτσα
- 1 βαζάκι Barilla βασιλικό
- 1 κ.σ. πελτέ Κύκνος
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό
Διαδικασία
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, ψωμί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι) σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και τα αυγά).
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια κιμά και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 βαζάκι Barilla βασιλικό, μία κουταλιά πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λάδι και νερό
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή ρύζι και μπόλικη παρμεζάνα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή σας όρεξη ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου