Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σπιτικά κεφτεδάκια με σάλτσα.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά κεφτεδάκια με σάλτσα για να συνοδεύσετε το ρύζι ή τα ζυμαρικά σας. Ότι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει.
 
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει αυγά, μπορείτε όμως (όποιος θέλει) να τα προσθέσει στο κιμά πριν το ζύμωμα του. 
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 8 άτομα.

Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 13΄, Αναμονή 10΄, Μαγείρεμα 40΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


Υλικά που θα χρειαστείς...
...για τα κεφτεδάκια
  • 1 κιλό κιμα
  • 2 - 3 κρεμμύδια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
  • Σκόρδο
  • Ψωμί ή φρυγανιά
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ρίγανη ή δυόσμο
  • Λάδι
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

...για την σάλτσα
  • 1 βαζάκι Barilla βασιλικό
  • 1 κ.σ. πελτέ Κύκνος
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό

Διαδικασία
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, ψωμί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι) σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και τα αυγά).




  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια κιμά και τα περνάμε από το αλεύρι.


  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.


  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 βαζάκι Barilla βασιλικό, μία κουταλιά πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λάδι και νερό





  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή ρύζι και μπόλικη παρμεζάνα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή σας όρεξη ! ! ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου