Η πάστα ή η αλοιφή ελιάς είναι ένα ορεκτικό που σερβίρεται με πολλούς τρόπους σε ένα τραπέζι, σκέτη, σαν ορεκτικό, με σκέτο ψωμί, σε μπρουσκέτες, με κριτσίνια, με ντάκο συνδυαστικά με ντομάτα, σε σάντουιτς & με όποιο άλλο τρόπο θέλετε. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ελαφρός πικάντικη, πεντανόστιμη & σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την γεύση της, είναι απλή και γρήγορη και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι σας.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 740 γρ. πάστα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
- 300 γρ. Ελιές σε ροδελες
- 200 γρ. Ελιές χωρίς κουκούτσι με πιπερίτσα.
- 1 κ.σ Κάπαρη
- 3 κ.σ Ελαιόλαδο
- 3 τεμ. Πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι.
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο.
- 1 κ.γ Ρίγανη.
- Πιπέρι
- 2 κ.σ Ξύδι βαλσάμικο με μέλι.
֍ Σκευή που θα χρειαστούμε ֍
- 1 μπολ
- Μπλέντερ / Μίξερ Multi
- Σπάτουλα ελαστική
- Βάζο για την αποθήκευση
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Βάζουμε όλα τα υλικά (σταδιακά) μέσα στο μίξερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη αλοιφή.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας στο βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
֍ Συμβουλές ֍
- Η πάστα ελιάς συνήθως σερβίρεται σε μικρά μπολάκια και συνοδεύει ψωμί ή κάποιο κριτσίνι.
- Για να διατηρήσουμε την υπόλοιπη ποσότητα για μέρες, προσθέτουμε στο βάζο πάνω από την πάστα λάδι. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας για να την αλλοιώσει και να μουχλιάσει.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου