Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Κοτοσαλάτα


Νόστιμη και εύκολη σπιτική κοτοσαλάτα με μαγιονέζα, έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά. Το τέλειο συνοδευτικό για το τραπέζι σας που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄- 30΄ περίπου, Αναμονή 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿



֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍

  • 2 τεμ. Φιλέτο κοτόπουλου.
  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Λίγο άνηθο (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ Μαγιονέζα
  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 2% Όλυμπος
  • 1 κύβο Knorr κοτόπουλο (προαιρετικά).
  • λίγο πιπέρι.
 
֍ Τρόπος παρασκευής ֍  
Το κοτόπουλο
  • Το φιλέτο κοτόπουλο μπορείτε να το τεμαχίσετε σε μπουκιές πριν το βράσετε ή να το βάλετε ακέραιο στη κατσαρόλα, να το βράσετε και να το κόψετε σε μπουκιές μετά.
  • Εγώ το έβρασα όλο και το τεμάχισα μετά.
 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, τον κύβο Knorr (προαιρετικά) και γεμίζουμε με νερό μέχρι 1 εκ. περίπου πάνω από το φιλέτο.
  • Το αφήνουμε σε δυνατή ένταση να βράση για 3΄- 4΄. Στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση και βράζουμε για 25΄με 30΄ περίπου.
  • Αφαιρούμε το βρασμένο φιλέτο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μπουκιές (αν δεν το έχουμε κάνει από πριν) και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.
  • Προσθέτω μέσα στο μπολ το κομμένο αγγούρι.
  • Προσθέτω τον άνηθο (προαιρετικά)
  • Προσθέτω την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το πιπέρι & και ανακατεύω σιγά σιγά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα. 
 

 


Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου