Ποιος δεν έχει σταματήσει σε μία βιτρίνα φούρνου ή ζαχαροπλαστείου και δεν έχει χαζέψει τα ρολά κανέλας, ποιος δεν θέλει να τα γευθεί όταν είναι φρέσκα, ζεστά και λαχταριστά. Είναι το ωραιότερο συνοδευτικό για τον καφέ, για πρωινό, για τα παιδιά, για όλες τις ώρες.Φτιάξτε την εύκολη συνταγή που ακολουθεί και θα με θυμηθείτε.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 18 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 60΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
Υλικά για τη ζύμη
- 250 ml γάλα πλήρες
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Υλικά για τη γέμιση
- 170 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου.
- 220 γρ. καστανή ζάχαρη
- 20 γρ. κανέλα
- Λίγο λιωμένο βούτυρο αγελάδος Lurpak για επάλειψη
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
Για τη ζύμη
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα προσέχοντας πολύ να μην μας κάψει, πρέπει να είναι χλιαρό (το καυτό γάλα θα μας χαλάσει τη μαγιά)
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το 1/3 περίπου από το αλεύρι (τα 230 γρ.) και ανακατεύουμε καλά με το εξάρτημα "Κ".
- Σκεπάζουμε τον κάδο με μια μεμβράνη κι αφήνουμε το μείγμα μας για 30΄ να ξεκουραστεί.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μίξερ και με τον γάντζο ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι λείο και ελαστικό.
- Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το μίξερ και το βάζουμε σε ένα μπολ που πριν έχουμε βουτυρώσει καλά. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει (μην περιμένετε να φουσκώσει πολύ).
Για την γέμιση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε με το "Κ" εξάρτημα σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Στήσιμο για το ρολό
- Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι μας το κάνουμε ένα μακρύ μπαστούνι και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε σχήμα ορθογώνιο πάνω στον αλευρωμένο πάγκο μας.
- Με την βοήθεια μία σπάτουλας απλώνουμε το μείγμα της γέμισης σε όλο το μήκος και πλάτος του ζυμαριού μας.
- Αμέσως μετά, πιάνοντας προσεκτικά από τη μια άκρη μέχρι την άλλη το ζυμάρι μας αρχίζουμε να το κάνουμε ένα ρολό.
- Με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού, κόβουμε ρολά πάχους 2-3 εκ. & τα τοποθετούμε με μικρά κενά μεταξύ τους (το ένα δίπλα στο άλλο) σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου