𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄- 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄- 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
- 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες / ροδέλες.
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (εξαρτάτε από το μέγεθος των σκελίδων & πόσο σας αρέσει το σκόρδο).
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι.
- 180 ml λευκό κρασί της αρεσκείας σας.
- 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια "ΚΥΚΝΟΣ", πολτοποιημένα ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα.
- Μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.
- 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή.
- ½ κ.γ. Θυμάρι ξερό, τριμμένο.
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
- 1 μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
- Μπλέντερ
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με τον φρέσκο βασιλικό, αλέθουμε & το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο & σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄- 4΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο & γυρνάμε το ψαρονέφρι 1-2 φορές, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες με τον βασιλικό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη & το θυμάρι, αν έχουμε καπάκι σκεπάζουμε & μαγειρεύουμε για περίπου 10΄ μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα (αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό).
- Συνοδεύουμε κατά προτίμηση με ένα λευκό ρύζι (basmati ή jasmin) ή με πατάτες τηγανητές.
֍ Σημείωση ֍
- Αν θέλετε μπορείτε στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες να αλέσετε 2-3 καυτερές πιπερίτσες (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
- Εναλλακτικά της φρέσκιας σάλτσας ντομάτας μπορείτε να βάλετε μία σάλτσα Barilla βασιλικό ή μία σάλτσα Arrabbiata.
Καλή σας όρεξη ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου