Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ψαρονέφρι με σάλτσα ντομάτας


Μία λαχταριστή συνταγή κατάλληλη για να συνοδεύσετε το ρύζι ή τις τηγανιτές πατάτες σας.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄- 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας :
✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες / ροδέλες.
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (εξαρτάτε από το μέγεθος των σκελίδων & πόσο σας αρέσει το σκόρδο).
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι.
  • 180 ml λευκό κρασί της αρεσκείας σας.
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια  "ΚΥΚΝΟΣ", πολτοποιημένα ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα.
  • Μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.
  • 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή.
  • ½ κ.γ. Θυμάρι ξερό, τριμμένο.
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
 
֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • 1 μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
  • Μπλέντερ
 
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με τον φρέσκο βασιλικό, αλέθουμε & το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο & σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄- 4΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο & γυρνάμε το ψαρονέφρι 1-2 φορές, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες με τον βασιλικό.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη & το θυμάρι, αν έχουμε καπάκι σκεπάζουμε & μαγειρεύουμε για περίπου 10΄ μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα (αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό).
  • Συνοδεύουμε κατά προτίμηση με ένα λευκό ρύζι (basmati ή jasmin) ή με πατάτες τηγανητές.




֍ Σημείωση ֍
  • Αν θέλετε μπορείτε στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες να αλέσετε 2-3 καυτερές πιπερίτσες (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
  • Εναλλακτικά της φρέσκιας σάλτσας ντομάτας μπορείτε να βάλετε μία σάλτσα Barilla βασιλικό ή μία σάλτσα Arrabbiata.
 
Καλή σας όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου