Τα μανιτάρια είναι πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, είναι πολύτιμα στην διατροφή μας γιατί έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι ιδανικά για δίαιτα. Μπορούμε να τα φτιάξουμε ψητά, τηγανιτά, στο γκριλ, στο φούρνο και να τα σερβίρουμε σαν συνοδευτικά, ορεκτικά, σαλάτα ή γαρνιτούρα σε άλλα πιάτα.
Στη συνταγή που ακολουθεί θα τα φτιάξουμε ψητά στο φούρνο της κουζίνας, αν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε και σε BBQ.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη, αν λατρεύεις τα μανιτάρια πρέπει να την δοκιμάσεις σύντομα και θα ξετρελαθείς με το αποτέλεσμα & την γεύση.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστούμε ֍
- 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους.
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου.
- Λάδι
- Ρίγανη
- Αλάτι - Πιπέρι
֍ Εργαλεία | Σκεύη ֍
- Ένα μεγάλο ταψί φούρνου
- Αντικολλητικό χαρτί
- Πινέλο για το λάδωμα.
- Μπλέντερ Multi
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Ρίχνουμε στο multi το σκόρδο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη & αλέθουμε για 1΄+ ώστε να διαλυθεί το σκόρδο και να ανακατευθούν όλα τα υλικά καλά μαζί.
- Με ένα νωπό πανάκι ελέγχουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα. (Δεν τα βάζουμε ποτέ κάτω από την βρύση, δεν τα βουτάμε ποτέ σε νερό) Κόβουμε προαιρετικά τα κοτσάνια αν είναι πολύ μεγάλα.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα αντικολλητικό φύλο χαρτί, από πάνω βάζουμε σε σειρά τα μανιτάρια και με την βοήθεια ενός πινέλου τα λαδώνουμε καλά με το μείγμα σκόρδου που έχουμε ετοιμάσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για 20΄με 25΄ ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των μανιταριών.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά (τρώγονται και κρύα).
֍ Συμβουλή ֍
- Για το σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε πάνω από τα μανιτάρια λεμόνι, θυμάρι, μαϊντανό ή ρίγανη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Αν είναι να τα ψήσουμε στη σχάρα ή σε BBQ, τα λαδώνουμε με το μείγμα μας πρώτα και μετά τα ψήνουμε για 2΄- 4΄ από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος των μανιταριών.
- Τα πλευρώτους τα αγοράζουμε συνήθως συσκευασμένα και είναι καθαρά έτοιμα για μαγείρεμα, πάντα όμως τα ελέγχουμε μη τύχη και έχουν κανένα χωματάκι, αν χρειαστεί κάποιο καθάρισμα δεν βάζουμε ποτέ τα μανιτάρια κάτω από τη βρύση γιατί είναι σαν σφουγγάρι και θα απορροφήσει πολύ νερό, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατά το μαγείρεμα να το αποβάλει και να μας χαλάσει το φαγητό. Υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια για τον καθαρισμό μανιταριών ή μπορείτε να τα καθαρίσετε με μία νωπή πετσέτα.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου