𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 10 - 12 άτομα περίπου .
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄ περίπου, Αναμονή 1 ώρα σε καταψύκτη ή μία βραδιά στο ψυγείο.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Εδώ και αρκετό καιρό η κόρη μου ζητούσε να της φτιάξω μωσαϊκό γιατί της αρέσει πολύ ο συνδυασμός των μπισκότων με την σοκολάτα, έτσι ψάχνοντας, βρήκα μία απλή και γρήγορη πρόταση του μοναδικού Στέλιου Παρλιάρου που την πείραξα λίγο και την έφερα στα μέτρα μου.
Ελπίζω να σας αρέσει μιας και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο, δεν θα σας λιγώσει, είναι γρήγορο και προπαντός γευστικότατο.
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- 450γρ. Μπισκότα πτι μπερ (2 συσκευασίες των 245γρ.)
- 250ml Γάλα φρέσκο
- 180γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 125γρ. Βούτυρο Lurpak σε κομματάκια.
- 60γρ. Kακάο
- 30ml Κονιάκ ή κατά προτίμηση λικέρ της μαμάς.
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν.
- Προσθέτουμε το κακάο και το λικέρ. Ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη ώστε να διαλυθεί το κακάο και να μην υπάρχουν σβόλοι.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε σιγά σιγά να πάει παντού και να ποτίσουν τα μπισκότα μας.
- Αδειάζουμε τα μπισκότα μας σε μία φόρμα του κέικ.
- Βάζουμε τη φόρμα σε καταψύκτη για μία ώρα περίπου αν βιαζόμαστε ή την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου