𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 4-6 άτομα περίπου .
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄ περίπου, Βράσιμο 15΄-20΄, Ψήσιμο 20΄-30΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για ορεκτικό, πατάτες γεμιστές με τυρί, θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας με την γεύση τους. Είναι εύκολη, απλή & προπάντων γευστική.
- Μία μεγάλη κατσαρόλα για το βράσιμο της πατάτας.
- Ένα κουτάλι για να αδειάσετε / σκάψετε τις πατάτες.
- Ένα μπολ για να αναμείξετε την γέμιση.
- Ένα ταψί.
- 4-5 Μεγάλες πατάτες με τη φλούδα, ελαφρώς βρασμένες.
- 5 Φέτες μπέικον Ifantis, καπνιστό.
- 200γρ. Γραβιέρα Νάξου, τριμμένη.
- 150γρ. Dirollo καπνιστό, τριμμένο.
- 200ml Κρέμα γάλακτος Όλυμπος.
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο.
- Αλάτι & πιπέρι.
- Επιλέγουμε πατάτες μεγάλες, χωρίς κτυπήματα, ρίζες, μαυρίλες.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με την φλούδα τους.
- Ελέγχουμε πόσο μαλακές είναι βυθίζοντας ένα μαχαίρι στις πατάτες, πρέπει να μπαίνει με ελαφριά δυσκολία.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό για να κρυώσουν οι πατάτες.
- Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις σκουπίζουμε ελαφρά και την βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού τις κόβουμε στη μέση.
- Με την βοήθεια ενός κουταλιού (εγώ χρησιμοποίησα το κουτάλι που βάζουμε παγωτό) ξύνουμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους προσέχοντας να μην χαλάσουμε το περίβλημα.
- Τα ξύσματα της πατάτας τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Με την βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνουμε την ψίχα της πατάτας και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά (την γραβιέρα, το Dirollo, το τριμμένο Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος την κρέμα γάλατος). Ομογενοποιούμε το μείγμα καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στις σκαμμένες πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200ºC για περίπου 20΄μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
- Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου