Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Φέτα ψητή σε πήλινο

Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με γεύση από Ελλάδα που πρέπει να δοκιμάσετε.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿

 

֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • Ένα πήλινο με καπάκι.
  • Multi.

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 1 κομμάτι φέτα (σκληρή) πάχους 1,5 εκατοστού
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά (Πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη ανάλογα με το τι σας αρέσει)
  • Λίγη πάπρικα ή λίγο μπουκοβο (προαιρετικά)
  • 2 ½ κ.γ. σάλτσα Worcester της Heinz.

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Βάζετε την φέτα στο πήλινο, την περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη και την πάρπρικα ή το μπουκοβο.
  • Βάζετε από πάνω ροδέλες ντομάτας ώστε να καλύψετε την επιφάνεια της φέτας.
  • Συμπληρώνετε από πάνω ροδέλες από πιπεριά και ρίχνετε ξανά λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη.
  • Τέλος ρίχνετε από πάνω και την σάλτσα Worcester
  • Ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 20΄ περίπου ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° με 200°  για περίπου 20΄ με 25΄.

֍ Χρήσιμη Συμβουλή ֍
  • Την υπόλοιπη ντομάτα και την πιπεριά την αλέθω στο multi και την ρίχνω στο πήλινο γύρω από την φέτα, όχι από πάνω της,

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου